RTL Nieuws

47 berichten gevonden
Kabinet wil introductieweken voor studenten schrappen
5 uur
Het kabinet wil dat de introductieweken voor nieuwe studenten op hogescholen en universiteiten dit jaar niet doorgaan. De introducties baren de betrokken ministers zorgen, omdat het handhaven van de coronamaatregelen moeilijk zal zijn.
Man opgepakt voor diefstal 4400 Apple Watches bij Schiphol
14 uur
De Koninklijke Marechaussee heeft een 37-jarige man uit Bulgarije aanhouden die betrokken zou zijn bij de diefstal van een lading Apple Watches.
Vierde nationale tennistitel voor Hogenkamp
4 dagen
Richèl Hogenkamp heeft voor de vierde keer in haar loopbaan de nationale tennistitel veroverd. De 28-jarige als eerste geplaatste speelster versloeg in de finale in Amstelveen de pas 17-jarige Bente Spee. In Amstelveen werd het 6-2 6-2.
Vliegtuigmaatschappijen willen reizigers uit risicolanden direct laten testen
5 dagen
Er moet een einde komen aan het doolhof aan maatregelen voor reizigers die terugkeren uit een oranje risicogebied. Dat vinden luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij de koepel Barin. Zij vinden dat reizigers bij terugkomst op Nederlandse...
Hogenkamp en Spee (17) naar finale op NK tennis
5 dagen
Richèl Hogenkamp heeft zich eenvoudig verzekerd van een plek in de finale van de NK tennis in Amstelveen. De als eerste geplaatste Hogenkamp liet Eva Vedder met 6-2 6-2 kansloos.
Hogenkamp eerste finaliste op NK tennis
5 dagen
Richèl Hogenkamp heeft zich als eerste speelster verzekerd van een plek in de finale van de NK tennis in Amstelveen. De als eerste geplaatste Hogenkamp liet Eva Vedder met 6-2 6-2 kansloos.
Haase verliest op NK tennis van De Jong
6 dagen
Robin Haase is op de NK tennis in Amstelveen in de kwartfinales uitgeschakeld. De nummer 1 van Nederland verloor in drie sets van de 20-jarige Jesper de Jong. Het werd 4-6 7-6 (5) 6-2 voor de nummer 369 van de wereld. Haase staat op de...
Zo staat het er nu voor in de zaak rond moord op Derk Wiersum
1 week
In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol diende vandaag de zaak van de moord op Derk Wiersum. De advocaat van kroongetuige Nabil B. werd vorig jaar vermoord. Justitie verdenkt 3 verdachten, waaronder de neef van Ridouan Taghi, van betrokkenheid...
René van der Gijp blikt terug op zijn huwelijksreis
1 week
Twee weken geleden stapte René van der Gijp in het huwelijksbootje met zijn Minouche. Daarna vertrokken ze voor tien dagen naar Ibiza om te genieten van hun huwelijksreis. Meteen ook de plek voor René om in alle rust na te denken over zijn toekomst...
Haase gaat op NK dubbelen met zoon Krajicek
1 week
Robin Haase vormt op de NK tennis in Amstelveen in het dubbelspeltoernooi een koppel met Alec Deckers, de zoon van Richard Krajicek. Het duo heeft een wildcard ontvangen.
Haase is mobieler na ingreep maar 'staat nog niet te trappelen'
1 week
Robin Haase heeft de coronapauze aangegrepen voor een knie-ingreep, die "goed heeft uitgepakt". Hij voelt zich een stuk mobieler, zei hij na afloop van zijn eerste partij op de NK tennis in Amstelveen. Desondanks staat hij "nog niet te trappelen" om...
Voor miljoenen aan iPhones gestolen op bedrijventerrein Schiphol
1 week
Op een bedrijventerrein bij Schiphol is een lading iPhones gestolen. Dat gebeurde al in maart, maar de Koninklijke Marechaussee heeft de diefstal vandaag pas bekendgemaakt. De waarde van de ontvreemde vracht is 3 miljoen euro.
Vernietigend rapport over Luchtvaartnota: milieu-effect niet te meten
1 week
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Luchtvaart) krijgt een tik op de vingers. Haar Luchtvaartnota is veel te vaag. Het kabinet had veel duidelijker moeten zijn, want nu is niet helder wat de milieugevolgen zijn van de luchtvaartplannen.
​​​​​​​Vliegtuig draait om en maakt voorzorgslanding op Schiphol
1 week
Een vliegtuig van Delta Air Lines met bestemming Atlanta (VS) heeft een zogenoemde voorzorgslanding gemaakt op vliegveld Schiphol. Het toestel was net opgestegen, maar nadat een technisch probleem werd ontdekt, besloot de gezagvoerder uit voorzorg...
Bestuurders en bouwers vrezen gevolgen geluidsregels: nieuwbouw in de knel
2 weken
Na stikstof en PFAS dreigen nieuwe geluidsregels de bouw van woningen lastiger te maken. Daarvoor waarschuwen woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en aannemers in een gezamenlijke brandbrief aan minister Ollongren. Gemeentes en...
Boeren ook in de avond op verschillende plekken bij elkaar
4 weken
Op verschillende plekken door het hele land zijn vanavond boeren bij elkaar gekomen om actie te voeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De marechaussee hield een groep van enkele tientallen boeren tegen die met tractors bij Schiphol reden.
Inhoud 'poederkoffer' Schiphol: miljoen aan valse eurobiljetten en insecticide
4 weken
In een koffer op Schiphol is ongeveer 1 miljoen euro aan valse bankbiljetten en de insecticide dimethoaat gevonden. Gisteren werden in een bedrijfsgebouw op Schiphol vijf mensen onwel nadat de in beslag genomen koffer daar was geopend.
Vijf mensen onwel op Schiphol na openen koffer
4 weken
Op Schiphol zijn vanavond vijf mensen onwel geraakt na het openen van een koffer die in beslag was genomen. De mensen zijn onderzocht door medisch personeel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.
MH17-proces gaat in augustus verder, extra onderzoek naar wrak en satellietbeelden
1 maand
Het proces tegen de vier verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 gaat op 31 augustus verder. Vandaag, op de tiende dag van het proces, besliste de rechtbank over een aantal verzoeken en de verdere planning van het proces.
Waarom het kabinet miljarden in KLM steekt
1 maand
Het kabinet legt de laatste hand aan een steunpakket voor KLM. De luchtvaartmaatschappij krijgt tussen de twee en vier miljard euro, deels als lening en deels als bankgaranties. De steun is bedoeld om zeker te stellen dat KLM ondanks de coronacrisis...
Voor welke landen heb je een gezondheidsverklaring nodig, en hoe krijg je die?
1 maand
Als je op reis wil naar het buitenland heb je in een aantal gevallen een zogeheten gezondheidsverklaring nodig. Maar hoe kom je daar aan en in welke landen is die geldig?
KLM gaat weer meer vliegen: meer bestemmingen in juli
1 maand
KLM gaat steeds meer de oude dienstregeling hervatten. In juli wil KLM vliegen op 80 procent van de Europese bestemmingen waar het eerder ook op vloog. Wereldwijd moet dat gaan om driekwart van alle bestemmingen. 
Schiphol test drones voor inspectie en vervoer goederen
1 maand
Bij Schiphol worden komende week drones getest. Het onderzoek moet uitwijzen of de inzet van drones voordelen kan opleveren voor de luchthaven.
Verbazing over drukte op Schiphol: 'Belachelijk'
1 maand
Nu veel Europese landen weer toegankelijk zijn voor Nederlanders, begint het weer drukker te worden op luchthaven Schiphol. Op Twitter wordt een foto gedeeld waarop te zien is dat er lange rijen staan bij de bagagecontrole. Wel opvallend: mensen...
Staat loopt 187 miljoen euro aan dividend mis
1 maand
De Nederlandse overheid krijgt 187 miljoen euro minder uitgekeerd door staatsdeelnemingen. Vanwege het coronavirus hebben de meeste bedrijven besloten om tijdelijk geen dividend te betalen.
Schiphol en Hardt mikken op miljoenen mensen in hyperloop
1 maand
Schiphol en het Delftse bedrijf Hardt hebben besloten om de samenwerking te verlengen. De luchthaven en de startup hopen dat over een paar decennia miljoenen mensen per jaar met een noodvaart door buizen worden vervoerd.
Monsterproces MH17 hervat: het woord is aan het Openbaar Ministerie
1 maand
In de extra beveiligde rechtbank van Schiphol is vandaag het woord aan het Openbaar Ministerie. Dat zal de hele dag toelichting geven op de stand van zaken in het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17. De zaak is vanaf 10.00 uur live te volgen via...
Advocaten MH17-verdachte hebben meer tijd nodig, alleen nog oppervlakkig contact met Poelatov
1 maand
De advocaten van MH17-verdachte Oleg Poelatov zijn nog lang niet klaar met het bestuderen van het omvangrijke onderzoeksdossier. Verder hebben ze nog maar nauwelijks met hun cliënt kunnen spreken door de coronamaatregelen, zei advocate Sabine ten...

Pagina's

Abonneren op RTL Nieuws