Het Parool

41 berichten gevonden
Waarom wordt er nu wéér actie gevoerd op Schiphol?
1 dag
Uit protest tegen de verslechterende arbeidsomstandigheden organiseren Schiphol-medewerkers dinsdagmiddag een werkonderbreking van tien minuten. Ook is er een virtuele actiebijeenkomst op Schiphol Plaza.
Schipholwerkers eisen een einde aan het gegoochel
1 dag
Steeds meer concurrentie op de platforms en terminals van Schiphol, steeds slechtere arbeidsomstandigheden. Dinsdag is er een werkonderbreking op de luchthaven. Drie betrokkenen vertellen wat er moet veranderen. ‘We verdienen beter.’
U mag meepraten – over de vluchten op Schiphol van toen
5 dagen
Eindelijk is het dan zo ver. Iedereen kan in maart zijn mening geven over de groei van Schiphol en de opening van Lelystad Airport. Niet de toekomstige groei, maar die van vóór 2020. Daarover was tot nu nooit iets wettelijk geregeld.
Elf verdachten aangehouden voor miljoenenroof op Schiphol
1 week
De Koninklijke Marechaussee heeft in een maandenlang onderzoek elf mensen aangehouden voor twee afzonderlijke diefstallen van dure telefoontoestellen op Schiphol.
Schiphol: herstel pas bij versoepelen coronaregels
1 week
De coronamaatregelen voor de luchtvaart moeten zo snel mogelijk worden aangepast. Volgens Schiphol, dat vrijdag een dieprood verlies bekend maakt, bepalen de coronabeperkingen of de luchthaven zich in 2023 heeft hersteld, of pas in 2025.
Kabinet betaalt mee voor woningen op IJburg
1 week
Gemeenten krijgen in totaal 266 miljoen euro om met spoed 45.000 nieuwe huizen te bouwen. Dat maakt minister Kajsa Ollongren (Wonen) donderdag bekend. Een deel van het geld gaat naar woningbouwprojecten op IJburg (tweede fase) en in Amstelveen.
Nieuwe staatssteun KLM onvermijdelijk na miljardenverlies
1 week
Na een dramajaar waarin Air France-KLM 7,1 miljard euro heeft verloren, is een nieuwe ronde staatssteun onafwendbaar. Maar de prijs daarvoor is hoog. KLM zal vluchten op Schiphol moeten inleveren.
Vanwege liquidatie Rachid Kotar gezochte man meldt zich bij politie
2 weken
De man van wie de recherche dinsdagavond beelden verspreidde omdat hij is gelinkt aan de liquidatie van Rachid Kotar (39), op 12 december 2019 voor luxe sportschool Health City in Amstelveen, heeft zich bij de politie gemeld.
Recherche toont foto van man in verband met liquidatie Rachid Kotar
2 weken
De recherche zoekt een voor het onderzoeksteam onbekende man die mogelijk betrokken was bij de liquidatie van Rachid Kotar (39), op 12 december 2019 voor luxe sportschool Health City in Amstelveen.
Derde poging: OM eist 6 jaar voor aanslag op Cor van Hout
2 weken
Justitie eist ruim twintig jaar na dato alsnog 6 jaar cel tegen de onderwereldkopstukken Maruf ‘Paja’ Mrzic (65) en Nico V. (56), voor hun rol bij de tweede mislukte aanslag op Heinekenontvoerder Cor van Hout op 20 december 2000 in Amstelveen-...
Politie stuurt 200 mensen weg op De Poel in Amstelveen
2 weken
De politie heeft op zaterdagmiddag een illegale samenkomst beëindigd op De Poel in Amstelveen. Ruim tweehonderd bezoekers waren daar bijeen gekomen op het ijs.
Dodelijk treinongeval in Nieuw-West, slachtoffer vermoedelijk 14 jaar
3 weken
Op het treinspoor ter hoogte van de Ringvaartdijk, tussen Amsterdam Centraal en Schiphol, heeft dinsdagavond rond 21.30 uur een aanrijding met een persoon plaatsgevonden. Het slachtoffer, vermoedelijk 14 jaar oud, is daarbij overleden.
Aanhoudingen bij demonstratie Extinction Rebellion op Schiphol
3 weken
Op Schiphol zijn zeven demonstranten van Extinction Rebellion aangehouden. De actiegroep demonstreerde zaterdagochtend zowel op Schiphol Plaza, als achter de douane.
Derde verdachte aangehouden voor datadiefstal GGD
4 weken
De politie heeft een derde verdachte aangehouden in verband met het datalek bij de GGD. Het gaat om een 25-jarige man uit Amstelveen. Hij is dinsdag aangehouden, meldt de politie.
‘Offerte’ in liquidatiezaak voor martelcontainer
4 weken
Twee mannen stonden dinsdag terecht voor het voorbereiden van een liquidatie. Bij hun strafzaak duikt een soort offerte voor martelcontainers als die van juni vorig jaar in Brabant op.
Schiphol test robot die koffers naar het vliegtuig brengt
1 maand
Een robot die de koffers naar het vliegtuig rijdt is een voorbode van de slimme luchthaven die Schiphol wil worden. Maandag start een proef met zelfrijdende bagagekarren. ‘Het ziet er gek uit.’
Gemeenten verbijsterd: vleugellam Schipholoverleg toch erkend
1 maand
De mislukte Omgevingsraad Schiphol (ORS) dreigt alsnog te worden opgetuigd.
Probleembaan Schiphol weer maanden in de steigers
1 maand
Is de Polderbaan, de belangrijkste start- en landingsbanen van Schiphol, een probleemkindje? Vanaf maandag is de baan drie maanden buiten gebruik voor ‘groot onderhoud’. Maar dat was toch al in 2018 gepleegd? En in 2014? Telkens weer is de overlast...
KLM staakt toch niet al haar verwegvluchten
1 maand
KLM blijft toch vliegen naar een aantal verwegbestemmingen. Vliegtuigbemanningen mogen hun sneltest na terugkeer op Schiphol afnemen, in plaats van voorafgaand aan de vlucht.
Gezochte drugsbaas aangehouden op Schiphol
1 maand
Een van de meest gezochte drugsbazen ter wereld is vrijdag op Schiphol gearresteerd. Het gaat om Tse Chi Lop, hoofd van het Sam Gor-syndicaat.
GGD: veel meer gezondheidsschade door vlieghinder
1 maand
Het aantal omwonenden van Schiphol dat vanwege vlieglawaai met ernstige slaapverstoringen kampt, ligt fors hoger dan tot nu toe is berekend. Volgens de GGD moet de hinder rondom Schiphol ‘substantieel’ worden verminderd als het vliegverkeer na de...
Britse variant virus in verpleeghuis Amstelveen: bewoners minder ziek
1 maand
De Britse variant van het coronavirus is vastgesteld in het verpleeghuis Nieuw Vredeveld in Amstelveen. Ongeveer 10 procent van de bewoners is hiermee sinds eind december besmet geraakt. De zorginstelling heeft de huiskamers van het verpleeghuis...
Steekpartij Amstelveen was gevolg van aanslag met explosief
1 maand
Aan de steekpartij in Amstelveen waarbij in oktober twee gewonden vielen, ging volgens de verdachten een lange reeks incidenten vooraf.
Toch plaatsing Stolpersteine in Amstelveen
1 maand
De gemeente Amstelveen gaat toch over tot de plaatsing van Stolpersteine. In eerste instantie werd de aanvraag voor individuele gedenktekens voor Joodse oorlogsslachtoffers nog geweigerd.
Live | Eerste geval van Britse coronavariant in Mexico via Schiphol
1 maand
In dit liveblog volgen we het laatste nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates. Tips? Mail ons of stuur een bericht naar onze tiplijn.
Geen struikelstenen in Amstelveen, tot woede van aanvragers
1 maand
De beslissing van de burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, om geen individuele herdenkingstekens toe te staan voor slachtoffers van de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog leidt tot woede bij de aanvragers.
25-jarige Syrië-gangster uit Soest aangehouden bij terugkomst op Schiphol
1 maand
De vrouw uit Soest is aangehouden op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie.
Nederlands meisje met nepcoronatest opgepakt in Zwitserland
1 maand
Een Nederlands meisje van 17 dat positief was getest op het coronavirus is dinsdagochtend in Zwitserland opgepakt omdat ze de haar opgelegde quarantaine wilde ontvluchten. Ze stond op het punt naar Schiphol te vliegen met een negatieve nepcoronatest...
Schipholtopman: ‘Juist nu moet Lelystad ervan komen’
2 maanden
Dieprood kleurt Schiphol in de coronacrisis. Toch biedt de neergang volgens Schipholtopman Dick Benschop ook een uitgelezen kans om fouten uit het recente verleden te herstellen. Maar dan wel met Lelystad Airport en een doorgetrokken Noord/Zuidlijn.
Activisten lijmen zich vast aan deuren Schiphol Plaza
2 maanden
Activisten van protestgroep Extinction Rebellion hebben zich vanochtend vastgelijmd aan de draaideuren op Schiphol Plaza. Ze eisen dat de uitzonderingspositie van de luchthaven wordt herzien.

Pagina's

Abonneren op Het Parool