Het Parool

25 berichten gevonden
Na megaklus kunnen vliegtuigen eindelijk weer op de Polderbaan landen
1 dag
Bijna vier maanden had Schiphol nodig voor het vervangen van de Polderbaan.
Geen woord over het onschuldige slachtoffer in de ijskoude berichtjes
1 week
Zelden voelde ik de gevoelstemperatuur zó omslaan als maandag in de zwaarbeveiligde rechtszaal op Schiphol. Van ijzingwekkend kil in de ochtend tot warm, en ook wat benauwend, in de middag.
Verboden schoonmaakmiddelen gebruikt in vliegtuigen
1 week
In coronatijd worden zogeheten biociden op Schiphol massaal gebruikt.
Liquidatieproces van start: drie moorden en twee pogingen daartoe
2 weken
De rechtbank Noord-Holland begint woensdag in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol aan weer een groot liquidatieproces. Dat draait om moorden in de ­Amsterdamse ­onderwereld.
Weekendtips: van avontuur in de Jordaan tot springsnow
3 weken
Nog geen plannen dit weekend? PS tipt alvast elf evenementen. Pluk tulpen in de Pluktuin Amstelveen of bezoek de expo Denim for Earth.
Na de coronacrisis weer op vakantie? Verbouwd Schiphol is er klaar voor
1 maand
Elke zomer overvol. Vertrekhal 1, het oudste deel van Schiphol Centrum, was vóór corona een mierenhoop. Nu dat na een rigoureuze verbouwing eindelijk is opgelost, zijn er nauwelijks passagiers.
Scholieren krijgen lesje koken van sterrenchef Ron Blaauw in de RAI
1 maand
Deze week krijgen onderbouwleerlingen van het Keizer Karel College in Amstelveen les in de RAI. Voor de gelukkigen stond er maandagochtend een kookles van chef-kok Ron Blaauw (53) op het programma. ‘Ik proef de concentratie.’
Elke zondag koffie drinken: ‘Wappie? We hebben het maar omarmd’
1 maand
De zondagen van Auke Vellinga (31) stonden afgelopen maanden in het thema van koffie drinken. Meestal op het Museumplein, vandaag in Amstelveen. ‘Wappie? We hebben het maar omarmd.’
Kabinet trekt 1,5 miljard uit voor doortrekken Noord/Zuidlijn
1 maand
Het demissionaire kabinet maakt 1,5 miljard euro uit het Nationaal Groeifonds vrij voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp.
Schoenontwerper Jan Jansen (80) weet van geen ophouden
1 maand
Schoenontwerper Jan Jansen wordt 80 en weet van geen ophouden. Zijn memoires komen eraan en een expositie in Museum Jan in Amstelveen toont hoe relevant zijn ontwerpen – ook die uit de jaren zestig – nog zijn.
Schiphol is de grootste van Europa, maar hoelang nog?
1 maand
Het is een prijs zonder glans: Schiphol is de winnaar van de coronacrisis. Ondanks de enorme daling van het aantal vluchten is de luchthaven voor het eerst nummer één in Europa. Of dat met de coronamaatregelen zo blijft, is de vraag. ‘Als die geen...
Met de A9 als loopgraaf kan Amstelveen straks weer een beetje ademen
1 maand
De A9 bij Amstelveen wordt aangepakt: de snelweg wordt breder en deels verdiept. De operatie moet het noorden en zuiden van de stad beter met elkaar verbinden.
Drie maanden is toch niet genoeg voor onderhoud Polderbaan
2 maanden
Het groot onderhoud aan de Polderbaan van Schiphol gaat langer duren dan de drie maanden die ervoor zijn uitgetrokken. Volgens de luchthaven vergen de werkzaamheden vanwege de vorst in februari tenminste twee weken meer.
Schiphol onderzoekt nieuwe maatregelen tegen vlieghinder omwonenden
2 maanden
Schiphol en de luchtverkeersleiding gaan op nog eens zestien plekken in de omgeving van de luchthaven onderzoek doen naar maatregelen om geluidsoverlast en milieuhinder te beperken. Hiervoor worden onder meer opnieuw vliegroutes van en naar de...
Waarom wordt er nu wéér actie gevoerd op Schiphol?
2 maanden
Uit protest tegen de verslechterende arbeidsomstandigheden organiseren Schiphol-medewerkers dinsdagmiddag een werkonderbreking van tien minuten. Ook is er een virtuele actiebijeenkomst op Schiphol Plaza.
Schipholwerkers eisen een einde aan het gegoochel
2 maanden
Steeds meer concurrentie op de platforms en terminals van Schiphol, steeds slechtere arbeidsomstandigheden. Dinsdag is er een werkonderbreking op de luchthaven. Drie betrokkenen vertellen wat er moet veranderen. ‘We verdienen beter.’
U mag meepraten – over de vluchten op Schiphol van toen
2 maanden
Eindelijk is het dan zo ver. Iedereen kan in maart zijn mening geven over de groei van Schiphol en de opening van Lelystad Airport. Niet de toekomstige groei, maar die van vóór 2020. Daarover was tot nu nooit iets wettelijk geregeld.
Elf verdachten aangehouden voor miljoenenroof op Schiphol
2 maanden
De Koninklijke Marechaussee heeft in een maandenlang onderzoek elf mensen aangehouden voor twee afzonderlijke diefstallen van dure telefoontoestellen op Schiphol.
Schiphol: herstel pas bij versoepelen coronaregels
2 maanden
De coronamaatregelen voor de luchtvaart moeten zo snel mogelijk worden aangepast. Volgens Schiphol, dat vrijdag een dieprood verlies bekend maakt, bepalen de coronabeperkingen of de luchthaven zich in 2023 heeft hersteld, of pas in 2025.
Kabinet betaalt mee voor woningen op IJburg
2 maanden
Gemeenten krijgen in totaal 266 miljoen euro om met spoed 45.000 nieuwe huizen te bouwen. Dat maakt minister Kajsa Ollongren (Wonen) donderdag bekend. Een deel van het geld gaat naar woningbouwprojecten op IJburg (tweede fase) en in Amstelveen.
Nieuwe staatssteun KLM onvermijdelijk na miljardenverlies
2 maanden
Na een dramajaar waarin Air France-KLM 7,1 miljard euro heeft verloren, is een nieuwe ronde staatssteun onafwendbaar. Maar de prijs daarvoor is hoog. KLM zal vluchten op Schiphol moeten inleveren.
Vanwege liquidatie Rachid Kotar gezochte man meldt zich bij politie
2 maanden
De man van wie de recherche dinsdagavond beelden verspreidde omdat hij is gelinkt aan de liquidatie van Rachid Kotar (39), op 12 december 2019 voor luxe sportschool Health City in Amstelveen, heeft zich bij de politie gemeld.
Recherche toont foto van man in verband met liquidatie Rachid Kotar
2 maanden
De recherche zoekt een voor het onderzoeksteam onbekende man die mogelijk betrokken was bij de liquidatie van Rachid Kotar (39), op 12 december 2019 voor luxe sportschool Health City in Amstelveen.
Derde poging: OM eist 6 jaar voor aanslag op Cor van Hout
2 maanden
Justitie eist ruim twintig jaar na dato alsnog 6 jaar cel tegen de onderwereldkopstukken Maruf ‘Paja’ Mrzic (65) en Nico V. (56), voor hun rol bij de tweede mislukte aanslag op Heinekenontvoerder Cor van Hout op 20 december 2000 in Amstelveen-...
Politie stuurt 200 mensen weg op De Poel in Amstelveen
2 maanden
De politie heeft op zaterdagmiddag een illegale samenkomst beëindigd op De Poel in Amstelveen. Ruim tweehonderd bezoekers waren daar bijeen gekomen op het ijs.
Abonneren op Het Parool