nu.nl

37 berichten gevonden
Forse brand bij tankstation nabij Schiphol onder controle
1 dag
Bij een tankstation nabij Schiphol woedde dinsdagmiddag korte tijd een forse brand. Een busje zou vlam hebben gevat tijdens het tanken bij de Shell aan de Fokkerweg in Oude Meer.
Koninklijke Marechaussee houdt Amerikaan met vuurwapen aan op Schiphol
1 week
De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft maandagochtend een 35-jarige Amerikaan aangehouden voor verboden wapenbezit. In de handbagage van de man werd een vuurwapen met daarin een patroonhouder met munitie gevonden.
Personen onwel in hangar Schiphol na vloeistoflek, grote brand in omgeving
1 week
Vier personen zijn zaterdag onwel geworden in een hangar op Schiphol nadat daar een nog onbekende vloeistof is gaan lekken. Ook woedt er in de buurt van Schiphol een grote schuurbrand.
'Alle hens aan dek' voor Schiphol door ov-staking, maar chaos bleef uit
3 weken
Toen zondag duidelijk werd dat door de staking in het openbaar vervoer dinsdag 4 van de in totaal 25 treinen per uur vanaf Schiphol zouden rijden, bereidde de luchthaven zich voor op chaos. Extra medewerkers werden ingezet om alles in goede banen te...
Vrijwel uitgestorven Amsterdam Centraal tijdens de ochtendspits
3 weken
Waar het in de centrale hal van station Amsterdam Centraal tijdens de spits gewoonlijk een komen en gaan van reizigers is, was het er dinsdag rond 8.30 uur vrijwel uitgestorven. De enige treinen die rijden gaan naar Schiphol, de rest is vanwege de...
KLM laat passagiers vlucht gratis omboeken vanwege ov-staking
3 weken
KLM laat mensen die op dinsdag 28 mei bij het bedrijf een vlucht van of naar luchthaven Schiphol hebben geboekt gratis omboeken. Dat laat de luchtvaartmaatschappij maandag weten, naar aanleiding van de grootschalige openbaarvervoerstaking die...
Woensdag ook werkonderbrekingen en stakingen op Schiphol
3 weken
De Nederlandse vakbonden organiseren op woensdag werkonderbrekingen, stakingen en manifestaties door heel Nederland. Ook op Schiphol worden de hele dag acties gehouden.
'Reis dinsdag niet naar Schiphol als het niet strikt noodzakelijk is'
3 weken
Schiphol vraagt reizigers om dinsdag 28 mei vanwege de grote staking van het openbaar vervoer niet naar de luchthaven te komen tenzij dat strikt noodzakelijk is.
Rechter verbiedt ov-staking in omgeving Schiphol
3 weken
De rechter heeft zondag in een vonnis de geplande ov-staking van 28 mei verboden in de regio rondom luchthaven Schiphol. Er moet die dag tussen 5.00 uur en 21.00 ieder kwartier een trein van Schiphol naar Amsterdam Centraal rijden en vice versa. De...
Schiphol spant kort geding aan tegen vakbonden om landelijke ov-staking
3 weken
Schiphol spant een kort kort geding aan tegen de vakbonden. De luchthaven wil hiermee afdwingen dat Schiphol dinsdag tijdens de landelijke ov-staking bereikbaar blijft met het openbaar vervoer.
Spitstram moet drukte tussen Zuid en Amstelveen tot 2020 opvangen
1 maand
Het GVB introduceert een nieuwe tramlijn: tram 6. De tramlijn zal, net als tram 5, tussen Amstelveen Binnenhof en Station Zuid rijden. De tijdelijke tram rijdt alleen tijdens de spits.
Duncan feestelijk onthaald door fans en familie op Schiphol
1 maand
Songfestival-winnaar Duncan Laurence landde zondag op Schiphol. Na een persconferentie werd hij warm onthaald door een dolenthousiast publiek.
Duncan Laurence komt aan op Schiphol | aanslag toeristenbus Egypte
1 maand
Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in het Egyptische Gizeh.
Duncan Laurence aangekomen op luchthaven Schiphol
1 maand
Songfestival-winnaar Duncan Laurence is zondagmiddag rond 16.45 uur geland op Schiphol. Een paar uur eerder was hij vertrokken uit Tel Aviv, de stad waar het festival dit jaar plaatsvond.
Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol
1 maand
Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige...
Werkzaamheden Amstelveenseweg vorderen, kruising Zeilstraat open
1 maand
Een gedeelte van de werkzaamheden aan de Amstelveenseweg is vrijdagmiddag klaar. Het kruispunt tussen de weg, de Zeilstraat en de Koninginneweg gaat rond 16.00 uur weer open.
Staking SAS-piloten over, akkoord met bonden bereikt
1 maand
De pilotenstaking bij vliegtuigmaatschappij SAS is donderdagavond beeïndigd door een akkoord tussen SAS en de pilotenbonden uit Zweden, Noorwegen en Denemarken. Alle SAS-vluchten van Schiphol vertrekken vrijdag zoals gepland.
Politie zoekt getuige van dodelijk ongeval Amstelveenseweg vorig jaar
1 maand
De politie is op zoek naar een specifieke getuige van een dodelijk ongeval dat vorig jaar op 9 april plaatsvond op de Amstelveenseweg in Amsterdam. De getuige heeft de naam 'Ronald'.
'Parkeren bij vliegveld stuk duurder geworden in'
1 maand
Parkeren bij vliegvelden is in het afgelopen jaar flink duurder geworden, meldt vliegveldinfo.nl vrijdag. Alleen bij Schiphol zijn de prijzen gedaald, hoewel parkeren nog relatief duur blijft.
SAS-vluchten op Schiphol geschrapt door staking Scandinavische piloten
1 maand
Door een driedaagse pilotenstaking zijn op vrijdag 673 vluchten van luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines (SAS) geannuleerd. Op Schiphol blijven al zeker vier vluchten aan de grond. Volgens de maatschappij zal de eerste stakingsdag meer dan...
Minister onderzoekt beperken van aantal nachtvluchten op Schiphol
1 maand
Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil minder nachtvluchten van en naar luchthaven Schiphol. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) beloofde donderdag tijdens een debat over luchtvaart te onderzoeken wat de...
Amstelveen had bluswatervoorziening niet op orde bij kerkbrand
1 maand
De gemeente Amstelveen heeft niet gezorgd voor voldoende bluswater. Dat is de conclusie van een onderzoek door de Inspectie Justitie en Veiligheid naar de brand in de Amstelveense Sint-Urbanuskerk in september vorig jaar.
KLM mag nachtvluchten vanaf Schiphol ruilen met Malaysia Airlines
1 maand
KLM mag slots om 's nachts vanaf Schiphol te vliegen ruilen met Malaysia Airlines. Daarover heeft de Raad van State zich woensdag uitgesproken. Eerder weigerde de stichting die de slots (de tijdsperiodes waarop vluchten mogen starten of landen)...
Hockeysters Amsterdam halen uit in finale en winnen Europa Cup
1 maand
De hockeysters van Amsterdam hebben op indrukwekkende wijze de Europa Cup I gewonnen. De formatie van coach Rick Mathijssen haalde maandag in de finale in Amstelveen met 7-0 uit tegen het Spaanse Real Sociedad.
Scholier aangehouden vanwege onrust bij Amstelveen College
2 maanden
Bij de onrust die werd veroorzaakt door een groep scholieren bij het Amstelveen College, is vrijdag een scholier aangehouden. De school is uit angst voor rellen de hele dag gesloten.
Amstelveen College dicht na signalen van ernstige rellen bij examenstunt
2 maanden
Het Amstelveen College in Amstelveen heeft bekendgemaakt dat de school vrijdag dicht blijft. Dit vanwege het signaal dat leerlingen ernstige rellen willen veroorzaken bij de jaarlijkse examenstunt.
Nieuwe pier op Schiphol wordt door vertraging een jaar later opgeleverd
2 maanden
De nieuwe A-pier op Schiphol, die eind 2019 zou worden opgeleverd, is naar verwachting pas in december 2020 klaar. Dat meldt de luchthaven donderdag.
Douane neemt 217 kilo gedroogde haaienvinnen in beslag op Schiphol
2 maanden
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 217 kilo gedroogde haaienvinnen in beslag genomen. De partij is eind februari 2019 onderschept door de douane op Schiphol.
Twee vliegtuigen op Schiphol naderden elkaar en maakten doorstart
2 maanden
Twee vliegtuigen op Schiphol zijn elkaar op maandagochtend 25 maart te dicht genaderd vlak voor een landing. Het ging om de Airbus A350 van China Airlines en een Boeing 777 van Emirates. Beide toestellen moesten de landing afbreken.
Jet Airways schrapt vluchten van en naar Schiphol
2 maanden
Het Indiase Jet Airways, een partner van Air France-KLM, heeft enkele vluchten van en naar Schiphol geschrapt, bevestigt het bedrijf vrijdag. Het concern kampt met financiële problemen.

Pagina's

Abonneren op nu.nl