nu.nl

51 berichten gevonden
CIDI schrijft open brief aan raad over antisemitisme in Amsterdam
1 dag
Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft in een open brief aan de gemeenteraad kritiek geuit op de manier waarop de gemeente omgaat met gevallen van antisemitisme in Amsterdam. Een aanleiding hiervan is de recente vernieling en...
Criminelen profiteren van 'blinde vlekken' in beveiligingsbeleid Schiphol
6 dagen
Het beveiligingsbeleid op Schiphol kent blinde vlekken, waardoor criminelen de mogelijkheid zien om te infiltreren onder Schipholpashouders. Vooral de drugshandel is een groot probleem, blijkt woensdag uit een kritisch rapport van Bureau Beke over...
Transavia vliegt vanaf 4 juni weer naar Griekenland, Portugal en Spanje
6 dagen
Transavia begint vanaf 4 juni weer mondjesmaat te vliegen. De eerste vluchten zijn vanaf Schiphol naar zes bestemmingen in Griekenland, Portugal en Spanje. Dat heeft de maatschappij woensdag bekendgemaakt.
Restaurant HaCarmel opnieuw beklad, eigenaar doet aangifte
1 week
Het Israëlische restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid is dit weekend opnieuw beklad. Met graffiti is de tekst 'find jew' op het raam gespoten.
Schiphol mag alleen groeien als hinder aantoonbaar afneemt
1 week
Luchthaven Schiphol mag in de toekomst alleen verder groeien, als de hinder voor de omwonenden aantoonbaar afneemt. Dat is onderdeel van de ontwerp-Luchtvaartnota 2020-2050 van minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW), die vrijdag in de ministerraad...
Politie houdt man aan vanwege verdacht pakket bij Israëlisch restaurant
1 week
De politie heeft donderdagochtend een 46-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 15 januari een verdacht pakket voor het Israëlische restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid te hebben geplaatst.
Aantal reizigers Schiphol in een jaar van 6 miljoen naar 127.000
1 week
Het aantal passagiers dat in april via luchthaven Schiphol reisde, is uitgekomen op iets minder dan 127.000. In april vorig jaar waren dat er nog ruim 6,1 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die de luchthaven donderdag heeft bekendgemaakt.
Man die opgepakt werd voor vernieling aan Israëlisch restaurant langer vast
2 weken
De man die vrijdagochtend werd aangehouden op verdenking van vernieling en brandstichting bij een Israëlisch restaurant aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid moet langer blijven vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.
Video | Zo wordt een vliegtuig op Schiphol in coronatijd onderhouden
2 weken
Wat gebeurt er met een vliegtuig dat op Schiphol wacht tot het weer de lucht in mag? NU.nl loopt een ochtend met Corendon mee om te zien hoe een toestel onderhouden wordt in deze tijd.
Amsterdamse Bostheater krijgt financiële steun van gemeente
4 weken
De gemeente Amstelveen schiet het Amsterdamse Bos te hulp met een garantstelling van 45.000 euro, werd dinsdag bekendgemaakt. Het theater moet hiermee door de coronacrisis heen worden geloodst.
Man (33) krijgt negen maanden cel voor vuurwapen in trein bij Schiphol
4 weken
De 33-jarige man uit Amsterdam die zaterdagavond 11 april met een doorgeladen vuurwapen in een trein op station Schiphol Airport zat, heeft dinsdag een gevangenisstraf van negen maanden opgelegd gekregen. Het Openbaar Ministerie (OM) had een jaar...
Eerste repatriëringsvlucht met in Marokko gestrande Nederlanders geland
1 maand
De eerste repatriëringsvlucht met Nederlanders die vanwege het coronavirus in Marokko gestrand waren, is in de nacht van zondag op maandag geland op Schiphol. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok, meldde zondagavond al op Twitter dat de vlucht...
KLM deelt mondkapjes uit aan passagiers op vluchten van VS naar Schiphol
1 maand
Luchtvaartmaatschappij KLM deelt mondkapjes uit aan alle reizigers die vanaf vliegvelden in New York, Atlanta, Chicago en Los Angeles aan boord gaan richting Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij.
Algemene Rekenkamer: Grenscontrole op Schiphol niet genoeg beveiligd
1 maand
De cyberveiligheid van het grenstoezicht door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol is "onvoldoende en niet toekomstbestendig", concludeert de Algemene Rekenkamer in een maandag verschenen rapport.
Schiphol schuift nieuwe terminal op de lange baan
1 maand
Luchthaven Schiphol stelt de gunning voor de bouw van een nieuw terminalgebouw uit, maakt exploitant Schiphol Group maandag bekend.
800.000 mondkapjes vanuit China aangekomen op Schiphol
1 maand
Een vrachtvliegtuig met 800.000 mondkapjes is maandag vanuit China aangekomen op Schiphol, bevestigt minister Martin van Rijn (Medische Zorg) maandagochtend in de uitzending van Goedemorgen Nederland.
'Aantal vluchten op Schiphol pas in 2023 weer op oude niveau'
1 maand
Het aantal vluchten op Schiphol is op zijn vroegst pas in 2023 op het oude niveau, zegt Schiphol-topman Dick Benschop zaterdag in Trouw. De baas van Schiphol denkt na over een stapsgewijs herstel van de activiteiten op de luchthaven.
Podcast | 'Doodskisten moslims kunnen niet eeuwig op Schiphol blijven'
1 maand
In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er eerder op de donderdag is gebeurd.
Schiphol zag aantal vluchten in tweede helft van maart in elkaar storten
1 maand
Het aantal vluchten van en naar luchthaven Schiphol is in maart met 34 procent gedaald ten opzichte van maart vorig jaar, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral in de tweede helft werd het een stuk...
Wisseling van de wacht op nog altijd leeg Lelystad Airport
1 maand
Lelystad Airport, waar tot zeker eind 2021 geen groot vliegtuig opstijgt, krijgt een nieuwe directeur. De huidige directeur, Hanne Buis, keert terug bij Royal Schiphol Group. Buis was sinds januari 2017 de hoogste baas op Lelystad Airport. De...
Marechaussee sluit terroristisch oogmerk uit bij gewapende mannen in trein
1 maand
Het is nog onduidelijk waarom de twee mannen in een trein op Schiphol zaterdagavond een doorgeladen vuurwapen bij zich hadden. De Koninklijke Marechaussee zegt na onderzoek dat er in ieder geen terroristisch oogmerk was.
Twee mannen met doorgeladen vuurwapen opgepakt in trein op Schiphol
1 maand
De Koninklijke Marechaussee heeft een man gearresteerd die met een doorgeladen vuurwapen in zijn bezit met de trein naar Schiphol reisde. Zijn reisgenoot is ook aangehouden, meldt de Marechaussee op Facebook.
Beelden van straatrover die 'mogelijk vaker' toeslaat in Schinkelbuurt
1 maand
De Amsterdamse politie heeft in het AT5-programma Bureau 020 beelden vrijgegeven van een onbekende man die halverwege februari een tas van de schouder van een vrouw probeerde te trekken. Dit is gebeurd op de Amstelveenseweg.
CEO KLM: 'Noodzaak voor groei Schiphol is er dit en volgend jaar niet'
1 maand
Door de coronacrisis is de noodzaak om Schiphol verder te laten groeien dan het nu vastgelegde aantal vliegbewegingen van 500.000 tot en met het einde van dit jaar van de baan. "Het is evident dat die noodzaak er voor dit jaar niet meer is en ik...
Lelystad Airport jaar later open door coronacrisis, nieuw streven november 2021
1 maand
Lelystad Airport gaat een jaar later open vanwege de coronacrisis. Aanvankelijk zou de luchthaven, die vooral vakantievluchten van het overvolle Schiphol moet overnemen, voor het einde van dit jaar de deuren openen, maar dat blijkt niet haalbaar,...
EasyJet houdt vanaf maandag hele vloot aan de grond
1 maand
Als gevolg van de reisbeperkingen die zijn ingesteld door de uitbraak van het coronavirus, houdt easyJet met ingang van maandag de hele vloot aan de grond. Dat maakt de Britse prijsvechter, die ook een basis heeft op Schiphol, bekend.
Schiphol geeft winstwaarschuwing in verband met coronacrisis
1 maand
Schiphol trekt de eerder uitgesproken vooruitzichten over de omzet en winst over dit jaar terug, in verband met de onzekerheid die is ontstaan door de coronacrisis. Dat maakt Royal Schiphol Group, de exploitant van onder meer luchthaven Schiphol,...
Video | Laatste Boeing 747 van KLM landt op Schiphol
1 maand
Zondag om 15.30 uur landde voor de laatste keer een Boeing 747 van KLM met passagiers op Schiphol. Daarmee neemt de luchtvaartmaatschappij afscheid van de ‘Queen of the Skies’. De laatste vlucht van de iconische jumbojet in dienst van KLM vertrok...
Laatste iconische Boeing 747 van KLM geland op Schiphol
1 maand
Om 15.30 uur is de laatste Boeing 747 van KLM geland op Schiphol. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft daarmee afscheid genomen van de het iconische toestel, dat ook de 'Queen of the Skies' wordt genoemd.
Schipholtunnel vier nachten gedeeltelijk afgesloten wegens onderhoud
2 maanden
Van maandag 30 maart tot en met donderdag 2 april is iedere nacht één van de vier tunnelbuizen van de Schipholtunnel van 23.00 tot 05.00 uur afgesloten voor verkeer.

Pagina's

Abonneren op nu.nl