nu.nl

62 berichten gevonden
Piloten Transavia wilden opstijgen vanaf taxibaan op Schiphol
3 dagen
Piloten van een Boeing 737-800 van luchtvaartmaatschappij Transavia wilden op 6 september opstijgen vanaf een taxibaan op Schiphol. De luchtverkeersleiding kon echter op tijd ingrijpen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar...
Treinverkeer rondom Schiphol Airport verstoord door defect spoor
3 dagen
Het treinverkeer rondom Schiphol is dinsdag ernstig verstoord door een defect spoor. De NS meldt dat de vertragingen vermoedelijk aanhouden tot 2.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag.
Tot dinsdag minder sprinters tussen Amsterdam Centraal en Schiphol
4 dagen
Een defect spoor heeft het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Schiphol maandagavond deels stilgelegd. Tot dinsdag rijden er minder sprinters.
Politie houdt straatrovers aan op Overtoom na vluchtpoging met tram
5 dagen
De politie heeft zondag vijf straatrovers aangehouden nadat zij na een straatroof op de Amstelveenseweg in Amsterdam probeerden te vluchten met de tram. Agenten hielden de jongens aan bij de eerstvolgende halte.
Luiten herstelt zich knap van slechte start in eerste ronde van KLM Open
1 week
Joost Luiten is door een goed herstel op zijn laatste negen holes prima begonnen aan de honderdste editie van het KLM Open. Rowin Caron is na een goede ronde voorlopig verrassend de beste Nederlander bij het toernooi op The International nabij...
Amstelveenlijn gaat rijden onder nummer 25
1 week
De Amsteltram, de vernieuwde tramlijn die in december 2020 vanaf station Zuid naar Amstelveen Westwijk gaat rijden, krijgt nummer 25 als nieuwe tramnummer.
Reizigers kunnen te veel betaalde kosten buslijn 55 terugkrijgen
2 weken
Reizigers op buslijn 55, de tijdelijke vervanger van de Amstelveenlijn, kunnen sinds deze week hun te veel betaalde kosten terugkrijgen van het GVB. In sommige gevallen kunnen reizigers tot enkele tientjes terugkrijgen.
Europese Commissie akkoord met vluchten verdelen tussen Schiphol en Lelystad Airport
2 weken
De Europese Commissie gaat akkoord met de verkeersverdelingsregel die het mogelijk maakt om vluchten te verspreiden over Schiphol en Lelystad Airport, blijkt uit een conceptbesluit dat de NOS heeft ingezien. Eind september moet het formele besluit...
Meerdere vluchten KLM wijken uit naar Groningen wegens radarstoring
2 weken
Meerdere vluchten naar Schiphol moesten dinsdagochtend door een radarstoring uitwijken naar Groningen Airport Eelde. KLM zette vliegtuigen uit Helsinki (Finland), Humberside (Engeland) en Aberdeen (Schotland) tijdelijk aan de grond in Groningen.
Staande gehouden automobilist blijkt celstraf van 789 dagen open te hebben staan
2 weken
Tijdens een controle op de A4 ter hoogte van Schiphol zaterdagavond heeft de politie een bestelbus staande gehouden. Toen de agent in het systeem keek bleek dat de bestuurder nog een flinke straf open had staan.
Acties van beveiligers Schiphol op zondag gaan niet door
2 weken
Aangekondigde acties van beveiligers op Schiphol zondag zijn van de baan. Dat meldt vakcentrale FNV zaterdagavond. De bond wilde zondag actievoeren als Schiphol niet zou voldoen aan de eisen voor de aanbesteding van nieuwe beveiligerscontracten,...
Rechter besluit dat beveiligersstaking Schiphol zondag mag doorgaan
3 weken
Acties van beveiligers op Schiphol kunnen doorgaan. Dat heeft de rechter besloten in een kort geding dat de luchthaven had aangespannen tegen vakbond FNV. De bond wil zondag actievoeren als Schiphol niet voldoet aan eisen voor de aanbesteding van...
Schiphol wil acties FNV om beveiligers voorkomen via rechter
3 weken
Luchthaven Schiphol wil via de rechter een verbod op acties van vakbond FNV afdwingen. In Haarlem staan beide partijen vrijdag tegenover elkaar in de rechtszaal.
Passagiersgroei Schiphol vlakt flink af
3 weken
De passagiersgroei van Schiphol is in de eerste zes maanden van 2019 met 1,4 procent flink lager dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers die de luchthaven vrijdag bekendmaakt.
Vueling schrapt ruim honderd vluchten vanwege staking in Barcelona
3 weken
Door stakingen op het vliegveld Barcelona-El Prat heeft de Spaanse vliegmaatschappij Vueling dit weekend 112 vluchten geschrapt. Ook in Nederland zijn de gevolgen van de staking voelbaar: in totaal zijn er zaterdag en zondag vier vluchten van en...
Testtram maakt voor het eerst rit op vernieuwde traject Amstelveenlijn
3 weken
Een testtram heeft zaterdagochtend voor het eerst een rit gemaakt op het vernieuwde traject van de Amstelveenlijn. Dit weekend wordt, na zomerwerkzaamheden, getest of tram 5 en spitstram 6 maandag weer op dit traject kunnen rijden.
OM eist tot 7,5 jaar cel voor fatale ontvoering
1 maand
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen uiteenlopend van zestien maanden tot 7,5 jaar geëist tegen zes mannen die in 2016 betrokken waren bij de fatale gijzeling en ontvoering van Jdesse Boerenveen. Een vrouwelijke verdachte hoorde...
Topman Schiphol noemt brandstofstoringen onaanvaardbaar
1 maand
Schiphol-topman Dick Benschop noemt het onaanvaardbaar dat er in korte tijd tot twee keer toe een storing in de kerosinetoevoer heeft plaatsgevonden. In een blog schrijft hij dat "we natuurlijk allemaal vol met vragen zitten", bevestigt een...
Automobilist overleden na botsing tegen slagboom in Westpoort
1 maand
Een 58-jarige automobilist uit Amstelveen is in het ziekenhuis overleden nadat hij zaterdag met hoge snelheid tegen een slagboom van een spoorwegovergang reed in de Amsterdamse wijk Westpoort.
Ook oorzaak van tweede brandstofstoring op Schiphol niet duidelijk
1 maand
De oorzaak van de brandstofstoring op Schiphol van vrijdagavond is niet bekend. De luchthaven weet ook niet of het probleem met de problemen van vorige maand te maken heeft. De twee storingen worden samen onderzocht door onderzoeksinstituut TNO.
Liveblog: korte brandstofstoring op Schiphol opgelost
1 maand
Schiphol kampte vrijdagavond opnieuw met een brandstofstoring. Vliegtuigen konden niet meer vertrekken of landen omdat er niet getankt kon worden. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Opnieuw vertragingen door probleem met brandstoftoevoer op Schiphol
1 maand
Op Schiphol zijn er opnieuw problemen met het systeem waarmee vliegtuigen bijgetankt kunnen worden. Vluchten op de luchthaven zijn vertraagd en kunnen niet meer landen of opstijgen. Onduidelijk is of het om hetzelfde probleem gaat als enkele weken...
KLM vervoert meer passagiers in juli ondanks brandstofstoring
1 maand
Vliegmaatschappij KLM heeft in juli meer passagiers vervoerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De passagiersaantallen groeide in de zomermaand, ondanks de grote brandstofstoring op Schiphol. Hierdoor werden eind juli honderden...
Drie weken amper treinen in Gooi door grootste spoorwerkzaamheden 2019
1 maand
ProRail is zaterdag begonnen aan de grootste spoorwerkzaamheden van 2019. Tussen Weesp en Bussum rijden de komende drie weken geen treinen. Dat heeft ook flinke gevolgen voor het treinverkeer naar Flevoland, Amersfoort, Amsterdam en Schiphol.
ACM wijst beschuldigingen Ryanair over afspraken Schiphol en KLM af
1 maand
KLM en Schiphol hebben de Mededingingswet niet overtreden, zo oordeelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag. Ryanair deed een handhavingsverzoek omdat de luchthaven en de vliegmaatschappij afspraken zouden hebben gemaakt in het voordeel...
Werkzaamheden aan Amstelveenlijn lopen vertraging op
1 maand
Verschillende werkzaamheden aan de Amstelveenlijn hebben de laatste weken vertraging opgelopen. Aannemerscombinatie VITAL onderzoekt momenteel welke gevolgen dit heeft voor de overige werkzaamheden.
Schipholtunnel dicht vanwege stroomstoring, file vanaf Amsterdam Sloten
1 maand
De schipholtunnel is gesloten vanwege een stroomstoring. Dit zorgt voor vertraging voor het verkeer van Amsterdam richting Den Haag.
TNO onderzoekt oorzaken grote brandstofstoring Schiphol
1 maand
Onderzoeksinstituut TNO gaat onderzoek doen naar de grote brandstofstoring die Schiphol vorige week trof. De onderzoekers moeten proberen te achterhalen wat er precies is misgegaan.
Beruchte huisjesmelker Harry Singh O. aangekomen in Nederland
1 maand
De beruchte 65-jarige huisjesmelker Harry Singh O. uit Den Haag, die nog bijna acht jaar celstraf moet uitzitten is, is dinsdag aangekomen op Schiphol. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Claimorganisaties draaien overuren na tankstoring Schiphol
1 maand
Een groot aantal reizigers werd woensdag en donderdag de dupe van de grote tankstoring op Schiphol. Velen van hen namen daarom contact op met een claimorganisatie.

Pagina's

Abonneren op nu.nl