nu.nl

64 berichten gevonden
Coronavirus beïnvloedt Schiphol en vliegmaatschappijen nog niet
3 dagen
Schiphol en vliegmaatschappijen die vanaf de Amsterdamse luchthaven naar Chinese steden vliegen waar het coronavirus om zich heen grijpt, treffen nog geen extra maatregelen om de gezondheid van passagiers aan boord te waarborgen, blijkt woensdag uit...
OVV publiceert rapport over Schipholcrash na ophef over 'verzwijging'
3 dagen
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft dinsdagmiddag het deelrapport van hoogleraar Sidney Dekker gepubliceerd dat werd opgemaakt na de crash van een Boeing 737-800 van Turkish Airlines op Schiphol in 2009.
'Onderzoeksraad zwakte rapport Boeing-crash op Schiphol af onder druk VS'
4 dagen
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft onder druk van de Verenigde Staten een rapport afgezwakt over de crash in 2009 van een Boeing 737-800 van Turkish Airlines bij Schiphol. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times maandag.
Een gebroken hart en 31.000 euro kwijt: Harry werd opgelicht
5 dagen
De Fraudehelpdesk kreeg afgelopen jaar 639 meldingen van datingfraude binnen. Daarvan werden 259 personen daadwerkelijk slachtoffer, onder wie Harry. Hij maakte in totaal 31.000 euro over naar zijn online liefje, dat vervolgens niet kwam opdagen op...
Twee medewerkers van bedrijf op Schiphol vast voor drugssmokkel
1 week
Twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol zijn afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van drugssmokkel. In april vorig jaar werd in een uit Zuid-Amerika afkomstige lading 102 kilogram cocaïne aangetroffen, meldt de Koninklijke Marechaussee...
Schiphol, Tweede Kamer en grote gemeenten zetten Citrix-servers uit
1 week
Luchthaven Schiphol, de Tweede Kamer en meerdere grote Nederlandse gemeenten hebben vrijdag Citrix-servers offline gezet in verband met een groot beveiligingslek. Het is daardoor voor medewerkers niet mogelijk om vanuit huis in te loggen op het...
Politiecamera blijft 'zeker' hangen bij Joods Restaurant in Amsterdam
1 week
De camerabewaking van de politie bij koosjer restaurant Hacarmel aan de Amstelveensweg, waar afgelopen woensdag een verdacht pakket werd gevonden, blijft volgens burgemeester Femke Halsema 'zeker' hangen.
ACM: KLM en Schiphol houden zich aan de regels
1 week
Schiphol heeft niet langer de schijn tegen zich dat de luchthaven naar de pijpen van KLM danst. Tot die conclusie is de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gekomen, zo maakte de toezichthouder vrijdag bekend.
KLM koopt vliegtuig en slots van failliete partnermaatschappij Jet Airways
1 week
KLM wil een Boeing 777 en start- en landingsrechten op Schiphol van de voormalige Indiase partnermaatschappij Jet Airways kopen, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vrijdag tegen NU.nl.
A9 volledig afgesloten door ongeluk meerdere voertuigen bij Haarlem-Zuid
1 week
De A9 is vrijdagochtend vanaf Velsen richting Amstelveen volledig afgesloten in verband met een ongeluk met vijf voertuigen.
Van Laarhoven mocht broer niet zien: 'Het was verschrikkelijk'
1 week
Frans van Laarhoven is niet te spreken over de ontvangst van zijn broer Johan van Laarhoven op Schiphol. De twee hadden gehoopt elkaar donderdagavond even kort te kunnen spreken, maar de marechaussee stak daar een stokje voor.
Frans van Laarhoven: 'Johan heeft echt medische hulp nodig'
1 week
Johan van Laarhoven heeft dringend medische hulp nodig en zou niet naar een Nederlandse cel moeten worden gebracht, zegt zijn broer Frans van Laarhoven donderdagavond op Schiphol. Johan van Laarhoven landde kort daarvoor op de luchthaven, nadat hij...
Broer Van Laarhoven: 'Ik mocht Johan niet eens een hand geven'
1 week
Op Schiphol is donderdagavond een persconferentie over de zaak rond de in Nederland teruggekeerde Johan van Laarhoven. Aan het woord komen zijn broer Frans van Laarhoven en de advocaten Geert-Jan Knoops en Gerard Spong. Minister Ferd Grapperhaus van...
Schiphol: 'Advies commissie-Remkes duidelijk en werkbaar'
1 week
Schiphol gaat zich inzetten om de uitstoot via stikstof te verminderen. Dat stelt de Royal Schiphol Group dinsdagavond in een eerste reactie op het gelekte rapport van de commissie-Remkes.
Commissie-Remkes: Lelystad Airport alleen open bij lagere stikstofuitstoot
1 week
De uitstoot van stikstof door de luchtvaart moet omlaag, stelt de stikstofcommissie-Remkes. Als dit niet gebeurt, zou Lelystad Airport niet open mogen en mag Schiphol niet verder groeien. Dat melden meerdere media, waaronder NOS op basis van de...
Komend weekend geen treinen van Leiden naar Schiphol en Hoofddorp
1 week
Op zaterdag 18 en zondag 19 januari rijden er geen treinen van Leiden naar Schiphol en van Leiden naar Hoofddorp door werkzaamheden aan het spoor.
Kat na week gevonden op Schiphol na ontsnappen uit kooi in bagagedepot
1 week
De kat Vlekkie is in de nacht van zaterdag op zondag teruggevonden, nadat het dier een week lang rondzwierf op Schiphol. Het huisdier verdween zondag 5 januari uit zijn kooi in het bagagedepot van de luchthaven.
'Capaciteitsgebrek bij extra beveiligde rechtbanken in en bij Amsterdam'
2 weken
De extra beveiligde rechtbanken in het Amsterdamse stadsdeel Osdorp en bij Schiphol kampen met capaciteitsgebrek en komen daardoor onvoldoende tegemoet aan de wensen van slachtoffers en journalisten, zegt Henk Naves, voorzitter van de Raad voor de...
Geen treinen tussen Utrecht Centraal en Schiphol Airport
2 weken
Tussen Utrecht Centraal en Schiphol Airport rijden donderdag sinds 12.45 uur geen treinen. De vertraging is meer dan een uur.
KLM groeit tot 35 miljoen passagiers op overvol Schiphol
2 weken
Ondanks het feit dat Schiphol al enige tijd aan het plafond van het aantal toegestane starts en landingen zit, wist KLM het afgelopen jaar nog bijna 3 procent meer passagiers te vervoeren, zo blijkt uit de donderdag gepubliceerde vervoerscijfers.
Verdwaalde koffer met lichaamsdelen aangetroffen op Schiphol
2 weken
Op Schiphol is een verdwaalde koffer aangetroffen met daarin lichaamsdelen, bevestigt de Koninklijke Marechaussee woensdag aan NU.nl na berichtgeving van NH Nieuws. De koffer werd gevonden in een hangaar.
Gemeente wil ruim 8 miljoen besteden aan fietsroute naar Amsterdamse Bos
2 weken
Het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders wil 8,1 miljoen euro uitgeven aan het verbeteren van de fiets- en wandelroute vanuit de stad naar het Amsterdamse Bos en Amstelveen.
Politie deelt beelden van miljoenendiefstal op Schiphol
2 weken
De politie heeft dinsdag beelden vrijgegeven van een miljoenendiefstal op Schiphol. Daarbij stalen drie mannen meerdere dozen met elektronica uit een loods aan de Rangoonweg.
Nepvrachtwagenchauffeurs stelen voor miljoenen euro's op Schiphol
2 weken
Drie mannen hebben deze zomer een grote hoeveelheid dozen met elektronica gestolen uit een loods aan de Rangoonweg op Schiphol. De buit had een waarde van zo'n drie miljoen euro.
Onderzoek: Kustwachthelikopters bieden te weinig ruimte voor medische hulp
2 weken
Nederlandse kustwachthelikopters bieden te weinig ruimte om patiënten goed te kunnen behandelen en verpleegkundigen maken zich zorgen over hun eigen veiligheid in het toestel, schrijft NRC maandagavond op basis van een onderzoeksrapport van het KLM...
Schiphol-topman wil duidelijkheid van kabinet over toekomst luchtvaart
2 weken
Schiphol-topman Dick Benschop wil duidelijkheid van het kabinet over de toekomst voor de luchtvaart in Nederland. Dit jaar wordt volgens hem een cruciaal jaar voor de sector.
Straten rondom De Herenhof vallen binnenkort binnen blauwe parkeerzone
3 weken
De straten rondom winkelcentrum De Herenhof in Alphen aan den Rijn maken binnenkort deel uit van een blauwe parkeerzone. De overlast van reizigers via Schiphol moet daarmee worden verminderd.
Vrouwelijke Syriëganger (28) en kind (4) aangehouden na terugkeer op Schiphol
3 weken
Een vrouwelijke Syriëganger (28) en haar kind (4) zijn zaterdag op Schiphol aangehouden nadat ze waren teruggekeerd uit Turkije. Dat meldt het Landelijk Parket zaterdag.
Overval door meerdere verdachten bij bedrijf aan Amstelveenseweg in Zuid
1 maand
Bij een bedrijf op de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid is maandagavond door meerdere verdachten een overval gepleegd.
Handbalsters feestelijk ontvangen op Schiphol: 'Niet verwacht'
1 maand
De handbalsters zijn weer terug in Nederland. De kersverse wereldkampioenen werden dinsdag in de vroege morgen onthaald door tientallen enthousiaste fans en familieleden.

Pagina's

Abonneren op nu.nl