nu.nl

38 berichten gevonden
Bouw appartementen en nieuwe brandweerkazerne na vakantie van start
7 uur
De bouw van de nieuwe brandweerkazerne met daarboven appartementen aan de Schipholweg in Leiden begint over twee weken, direct na de bouwvakantie.
Hello Goodbye is volgens Joris Linssen niet hetzelfde zonder omhelzingen
18 uur
Familieleden die elkaar soms jarenlang niet hebben gezien en elkaar in de armen vallen: voor veel mensen is dat wat ze het meest bijblijft van Hello Goodbye. Maar door de coronamaatregelen gebeurt dat nu amper op Schiphol, en dat maakt het volgens...
Vader en zoon (13) opgepakt voor mishandelen man op Schiphol
2 dagen
De Koninklijke Marechaussee heeft in de nacht van zondag op maandag een vader met zijn dertienjarige zoon op Schiphol opgepakt voor het mishandelen van een medepassagier. Het duo kreeg het aan de stok met het 27-jarige slachtoffer aan boord van een...
Twee arrestaties wegens vechtpartij om weigering mondkapje op KLM-vlucht
3 dagen
Twee mensen zijn vrijdag aangehouden vanwege een vechtpartij tijdens een KLM-vlucht van Schiphol naar Ibiza. Enkele passagiers weigerden een mondkapje te dragen en daarover ontstond ruzie.
Hogenkamp kroont zich voor vierde keer tot Nederlands kampioen
4 dagen
Richel Hogenkamp heeft zich zaterdag tot Nederlands tenniskampioen gekroond. De 28-jarige Doetinchemse was in Amstelveen een maatje te groot voor de pas zeventienjarige Bente Spee.
Haase strandt in kwartfinales NK tennis na driesetter tegen Jesper de Jong
6 dagen
Robin Haase is donderdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het NK tennis. De 33-jarige Hagenaar verloor in Amstelveen na een partij van ruim twee uur van de ongeplaatste Jesper de Jong.
Marechaussee onderzoekt diefstal van iPhones ter waarde van 3 miljoen euro
1 week
De Koninklijke Marechaussee laat dinsdag weten een onderzoek te zijn gestart naar een ladingdiefstal van iPhones ter waarde van 3 miljoen euro. De telefoons zijn op 14 maart gestolen vanuit een bedrijf op Schiphol-Rijk, grenzend aan de luchthaven.
Gestolen iPhones van terrein Schiphol zijn 3 miljoen euro waard
1 week
Bij een bedrijf op het terrein van Schiphol is zaterdag 14 maart een partij iPhones gestolen met een waarde van drie miljoen euro. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee maandag.
Haase hervat seizoen op NK tennis: 'Ik sta nu met meer plezier op de baan'
1 week
Voor Robin Haase komt er deze week op het NK tennis in Amstelveen een einde aan zijn wedstrijdloze periode. De Hagenaar kreeg tijdens de coronacrisis zijn knieproblemen onder controle en staat daardoor met meer plezier op de baan, maar het is de...
ANVR: Kleurensysteem werkt prima als iedereen gezond verstand gebruikt
2 weken
Het reisadvies voor Kroatië, waar momenteel duizenden Nederlanders zitten, veranderde dinsdag van geel in oranje. Er worden extra vluchten richting Schiphol geregeld en vakantiegangers moeten twee weken in quarantaine. Toch is er geen reden tot...
KLM vliegt voor het eerst sinds coronacrisis weer passagiers naar China
2 weken
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft dinsdag weer passagiers vanaf luchthaven Schiphol naar het Chinese Sjanghai gevlogen, meldt het luchtvaartconcern in een persbericht. Het is voor het eerst sinds februari dat KLM weer passagiers naar China vliegt. De...
EasyJet vliegt volgende maand weer bijna op normale aantal bestemmingen
2 weken
Luchtvaartmaatschappij easyJet vliegt in de maand augustus weer naar 95 procent van het gebruikelijke aantal bestemmingen vanaf Schiphol. Dat heeft de maatschappij vrijdag laten weten.
Aantal passagiers op Schiphol nog altijd 93 procent lager dan vorig jaar
2 weken
Het aantal reizigers op Schiphol was vorige maand nog altijd 93 procent lager dan dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de luchthaven donderdag heeft gepubliceerd.
Politie beëindigt illegale feesten in Amstelveen en Prinsenbeek
3 weken
De politie heeft zaterdagnacht een einde gemaakt aan illegale feesten in Amstelveen en Prinsenbeek. Op beide evenementen kwamen enkele honderden bezoekers af.
Insecticide en vals geld aangetroffen in verdachte koffer op Schiphol
4 weken
In de koffer die dinsdag in beslag werd genomen op Schiphol zat de stof dimethoaat, een insecticide. Dat meldt een woordvoerder van de marechaussee woensdag in gesprek met NU.nl. Het is niet duidelijk of de stof de oorzaak is dat vijf personen onwel...
Medewerkers douane Schiphol onwel door onbekende stof in ingenomen koffer
4 weken
In een gebouw van de douane op Schiphol zijn dinsdagavond vijf personen onwel geworden door een onbekende stof die werd gevonden in een in beslag genomen koffer, meldt de Veiligheidsregio Kennemerland. Na meerdere tests is het nog onbekend wat de...
Video | Deze veranderingen kom je op Schiphol tegen als je op vakantie gaat
1 maand
Het is weer een stuk drukker op Schiphol. We weten dat we een mondkapje moeten dragen in het vliegtuig. Maar wat is er door corona eigenlijk voor jou als reiziger veranderd, voordat je het vliegtuig instapt?
Vakantiegangers uit Nederland en buurlanden blijven dit jaar dicht bij huis
1 maand
Twee op de vijf Nederlanders gaan dit jaar op vakantie in eigen land, blijkt donderdag uit een tweede meting van het Nederlands Bureau Toerisme & Congressen (NBTC) in samenwerking met Schiphol. Ook onder vakantiegangers uit Duitsland, België en...
Amstelveen trekt bijna 800.000 euro uit voor begraafplaats Zorgvlied
1 maand
De gemeente Amstelveen trekt de komende jaren bijna 800.000 euro uit voor begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Het geld wordt gebruikt om alle graven en het park te onderhouden.
Trein strandt in Schipholtunnel, 250 reizigers geëvacueerd
1 maand
In de Schipholtunnel is vrijdagmiddag rond 14.00 uur een trein stilgevallen door problemen met de stroomtoevoer. De reizigers in de trein moesten worden geëvacueerd en een van de twee tunnelbuizen kan niet worden gebruikt.
Aantal nachtvluchten op Schiphol moet met 20 procent omlaag tot 25.000
1 maand
Het aantal nachtvluchten vanaf luchthaven Schiphol wordt omlaag gebracht met 20 procent, kondigde minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) vrijdagochtend aan tijdens een persconferentie over de staatssteun aan luchtvaartmaatschappij KLM.
Video | Man steelt zes pallets Apple Watches op Schiphol
1 maand
De politie heeft dinsdag beelden vrijgegeven van een diefstal bij een transportbedrijf op Schiphol. Het gaat om zes pallets met Apple-Watches ter waarde van een half miljoen euro.
Video | Schiphol voert proeven met drones uit
1 maand
Op Schiphol worden proeven met drones uitgevoerd. De drones bieden de mogelijkheid om bijvoorbeeld op de de luchthaven vliegtuigonderdelen te vervoeren.
Bied mee op Hotelkamerveiling.nl en maak kans op een gratis hotelovernachting
1 maand
Bied mee voor een hotelovernachting van Hotelkamerveiling.nl en maak kans op een gratis overnachting in Van der Valk Hotel Schiphol.
Schiphol serieus over hyperloop. Is het de toekomst van hogesnelheidsreizen?
1 maand
Schiphol maakte vorige week bekend de samenwerking met het Nederlandse bedrijf Hardt Hyperloop te willen voortzetten. De partijen willen zo hun onderzoek naar het potentieel van hyperloopverbindingen uitbreiden. Wat hebben ze voor ogen en wat is een...
Aantal vluchten van en naar Schiphol krabbelt heel langzaam weer op
1 maand
Het aantal vluchten van en naar luchthaven Schiphol lag eind mei op ruim tweehonderd vluchten per dag, waar dat er aan het begin van die maand nog 150 waren. Voor juni voorziet de luchthaven een verder toename tot circa 350 vluchten per dag.
Tijdelijk geen treinen tussen Leiden en Amsterdam vanwege storing
1 maand
Vanwege een kapotte bovenleiding rijden er sinds maandagochtend geen intercity's tussen Leiden Centraal en Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam.
Lemelerberg, Cauberg en deel Keizershof worden parkeerzone
1 maand
De Lemelerberg, Cauberg en een deel van de Keizershof in Alphen aan den Rijn worden binnenkort een parkeerzone. De reden hiervoor is dat de bewoners van deze straten al geruime tijd last hebben van zogenoemde Schipholparkeerders.
EasyJet wil per 1 juli vluchten vanaf Schiphol hervatten
2 maanden
EasyJet is voornemens om vanaf 1 juli weer te beginnen met vluchten vanaf Schiphol, zo maakt de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend. Het aantal geplande vluchten is vanwege de verminderde vraag wel lager.
Zijingangen van Vondelpark tijdens pinksterweekend afgesloten
2 maanden
Het Vondelpark is tijdens het pinksterweekend deels afgesloten. De zijingangen van het park zijn dicht. Alleen de ingangen aan de Amstelveenseweg en Stadhouderskade zijn open.

Pagina's

Abonneren op nu.nl