AT5

70 berichten gevonden
Nieuwste aanwinst Ajax verwacht eerste kindje
11 uur
Niet alleen een droomtransfer naar Ajax, maar ook nog een eerste baby op komst: Edson Álvarez kan zijn geluk niet op. Dit weekend landde de Mexicaan op Schiphol en onderging hij ook al zijn eerste medische test.
Mysterieuze rooklucht houdt bewoners Amstelveen hele nacht wakker
13 uur
Drie uur maar liefst heeft de brandweer afgelopen nacht gezocht naar een brandhaard in de Oberonstraat in Amstelveen.
Lindenhof in Amstelveen afgezet wegens 'verdachte situatie': explosievenverkenner onderweg
2 dagen
De politie heeft de omgeving rond Lindenhof in Amstelveen afgezet in verband met een verdachte situatie. Een explosievenverkenner is onderweg.
Handgranaat gevonden op Lindenhof in Amstelveen
2 dagen
Aan het Lindenhof in Amstelveen is vanmiddag een handgranaat gevonden. Hoe en waarom het explosief daar is geplaatst, zoekt de politie nog uit.
Anderhalve maand geen trams naar Amstelveen door 'gigantische operatie'
1 week
De tramlijnen 5 en 6 tussen Amsterdam Zuid en Busstation Amstelveen zullen vanaf morgen er bijna anderhalve maand uit liggen. In die tijd wordt het spoor van Buitenveldert tot en met het Stadshart helemaal vernieuwd. De werkzaamheden duren tot 26...
Te dure buskaartjes lijn 55 vanaf september terugbetaald
1 week
Reizigers op buslijn 55, de tijdelijke vervanger van de Amstelveenlijn, krijgen hun sinds 3 maart te veel betaalde reiskosten terug. Ook wordt het tarief voor de bus die rijdt tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid, vanaf 5 augustus aangepast.
Teveel betaalde kosten door omleiding lijn 55 vanaf september terugbetaald
1 week
Reizigers op buslijn 55, de tijdelijke vervanger van de Amstelveenlijn, krijgen hun sinds 3 maart te veel betaalde reiskosten terug. Ook wordt het tarief voor de bus die rijdt tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid, vanaf 5 augustus aangepast.
Easyjet-toestel botst met KLM-Boeing tijdens pushback op Schiphol
1 week
Een toestel van Easyjet is vanochtend op Schiphol in botsing gekomen met een Boeing van KLM. Daarbij zijn beide vliegtuigen beschadigd geraakt.
Schiphol mag groeien tot maximaal 540.000 vluchten
2 weken
Het aantal vluchten van en naar Schiphol mag vanaf 2021 stapsgewijs toenemen tot maximaal 540.000. Momenteel geldt nog een maximum van 500.000 vliegbewegingen per jaar.
'Schiphol mag vanaf 2021 weer groeien'
2 weken
In Den Haag wordt morgen volgens ingewijden van de NOS een voorstel besproken om Schiphol vanaf 2021 weer te laten groeien. Omwonenden noemen het een 'doodsteek voor het laatste greintje vertrouwen' dat zij hadden in het kabinet.
Ook gestolen telefoons teruggevonden na kleedkamerroof Roda '23
2 weken
Een aantal telefoons die in maart werden gestolen uit een kleedkamer van de Amstelveense voetbalclub Roda '23 zijn weer terecht. Eerder werden ook al drie gestolen brommers teruggevonden, waarvan de sleuteltjes uit de kleedkamer werden ontvreemd.
Paar duizend koffers achtergebleven op Schiphol na storing
3 weken
Na een storing in het bagagesysteem van Schiphol, zijn er een paar duizend koffers achtergebleven op de luchthaven. Ze liggen zelfs verspreid onder een viaduct op het terrein.
Burgerauto politie heeft flinke schade na botsing, geen gewonden
3 weken
Een burgerauto van de landelijke eenheid van de politie is vanmorgen betrokken geraakt bij een aanrijding met een andere auto in Amstelveen. Bij de aanrijding vielen geen gewonden. Wel is de schade aan beide auto's groot.
VVD wil spoeddebat over problemen rond verhuizing van arrestanten naar Schiphol
3 weken
VVD-raadslid Marianne Poot wil dat het college nog voor het reces duidelijkheid geeft over de plannen om Amsterdamse arrestanten naar Schiphol te verhuizen.
App vervangt paspoort op vliegreizen van Amsterdam naar Canada
3 weken
Op Schiphol zonder een paspoort te laten zien langs een beambte van de marechaussee. Vanaf volgend jaar wordt dat al voor een beperkt aantal reizigers mogelijk op vluchten van Amsterdam naar het Canadese Montreal en Toronto.
Martin Garrix geeft opnieuw soloshow tijdens ADE
3 weken
Martin Garrix geeft voor de vijfde keer op rij een soloshow tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). De 23-jarige dj uit Amstelveen geeft dan twee concerten.
Onderzoek bij pinautomaat in Amstelveen
3 weken
Het lijkt erop dat er bij een bank op de Groenhof in Amstelveen een mislukte plofkraak is geweest.
Onderzoek bij pinautomaat in Amstelveen na verdachte situatie
3 weken
Mogelijk is voorkomen dat een pinautomaat aan de Groenhof in Amstelveen vanmorgen vroeg is opgeblazen.
Partij voor de Dieren en GroenLinks willen opheldering over Schiphol-uitspraak wethouder Kock
1 maand
Partij voor de Dieren en coalitiepartij GroenLinks willen opheldering over uitspraken die wethouder Udo Kock (D66, Economische Zaken) vanavond deed in AT5's Park Politiek.
Wethouder Kock over rechtszaak tegen Schiphol: 'Gaan we never nooit niet doen'
1 maand
Wethouder Udo Kock (D66) ergert zich over het gemak waarmee in de Amsterdamse politiek wordt gepraat over de krimp van Schiphol: 'Dat vind ik echt ongekend naïef.'
Geen treinverkeer tussen Schiphol en Utrecht door wisselstoring
1 maand
Door een wisselstoring rijden er vanochtend geen treinen tussen station Schiphol en station Utrecht Centraal.
Wisselstoring legt treinverkeer tussen Utrecht en Schiphol kort plat
1 maand
Door een wisselstoring reden er vanochtend even geen treinen tussen station Schiphol en station Utrecht Centraal. Inmiddels is de storing verholpen en wordt het treinverkeer weer opgestart.
Taxi botst tegen beeld voor ingang restaurant Amstelveenseweg
1 maand
Een taxi zonder daklicht is vanavond tegen de ingang van een restaurant aan de Amstelveenseweg gebotst.
Extra overlast verwacht bij ombouw Amstelveenlijn
1 maand
De gemeente Amstelveen houdt rekening met extra overlast tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn in de zomervakantie. De aannemer heeft van de gemeente toestemming gekregen om bijna twee maanden lang zeven dagen per week in de avonduren en soms ook...
Veel schade door brand in tankstation nabij Schiphol
1 maand
In een tankstation aan de Fokkerweg, vlakbij Schiphol, is vanmiddag een brand ontstaan. Er is sprake van erg veel rookontwikkeling.
Twee aanhoudingen na wilde achtervolging in Amstelveen en Zuid
1 maand
De politie heeft gisterochtend twee mannen aangehouden na een wilde achtervolging in Amstelveen en Zuid.
Bewoners Uithoorn niet blij met toekomstige Amsteltram: 'Geef mij de bus maar'
1 maand
De nieuwe tram naar Amstelveen en Uithoorn, de zogeheten Amsteltram, komt niet zonder slag of stoot tot stand. Deze week werd bekend dat de tram waarschijnlijk pas vanaf 2024 rijdt. Daarnaast vrezen bewoners in Uithoorn dat met de komst van de tram...
Bouwvakker valt van grote hoogte tijdens bouwwerkzaamheden in Amstelveen
1 maand
Een bouwvakker is vanochtend tijdens werkzaamheden aan de Klaasje Zevenstraat in Amstelveen van grote hoogte gevallen. De man raakte hierbij gewond, maar was volgens de brandweer wel aanspreekbaar.
Tien aanhoudingen na vondst tientallen kilo's cocaïne tussen bloemen op Schiphol
1 maand
De Koninklijke Marechaussee heeft tien (oud-)medewerkers van een logistiek bedrijf op Schiphol aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De aanhoudingen vonden plaats in Almere, Amsterdam en rondom Schiphol.
Noord-Holland wil Noord/Zuidlijn doortrekken naar Purmerend, Zaandam en Schiphol
1 maand
Het provinciebestuur van Noord-Holland heeft vanmiddag zijn coalitieakkoord gepresenteerd. Hierin staan onder meer de plannen om de Noord/Zuidlijn naar Purmerend en Zaandam te verlengen.

Pagina's

Abonneren op AT5