AT5

59 berichten gevonden
Tijdelijke spitstram 6 moet drukte tussen Amstelveen en Zuid opvangen
1 uur
Het GVB introduceert een nieuwe tramlijn: tram 6. De tramlijn zal, net als tram 5, tussen Amstelveen Binnenhof en Station Zuid rijden. De tijdelijke tram rijdt alleen tijdens de spits.
Nieuwe Ajax-aanwinst Lisandro Martinez gesignaleerd op Schiphol
2 uur
Op een overweldigend onthaal zoals Songfestivalwinnaar Duncan Laurence gisteren kreeg, kon voetballer Lisandro Martinez niet rekenen toen hij vandaag arriveerde op Schiphol. Maar Ajax zal maar wat blij zijn geweest met de nieuwste aanwinst. Vandaag...
Vunzige Deuntjes Festival gaat in afgeslankte vorm zeer waarschijnlijk toch door
3 uur
Minder dance-acts en 30 procent minder basdreun. Door die maatregelen kan het Vunzige Deuntjes Festival zeer waarschijnlijk toch doorgaan in het Amsterdamse Bos. Eerder zette de gemeente Amstelveen nog een streep door het festival omdat het niet zou...
Honderden uitzinnige fans onthalen Duncan Laurence op Schiphol
17 uur
Vannacht werd er in Amsterdamse kroegen en huiskamers massaal feest gevierd nadat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival won. Vanavond werd hij door honderden van zijn fans onthaald op Schiphol.
Schipholtunnel richting Den Haag dicht door storing
3 dagen
De Schipholtunnel op de A4 in de richting van Amsterdam naar Den Haag is al enige tijd dicht door een storing die iets na 13.00 uur begon.
Beveiligers Schiphol willen handschoenen bij fouilleren
4 dagen
Veel beveiligers op Schiphol maken zich zorgen over de onhygiënische en onveilige werksituatie op de luchthaven. Doordat zij vaak reizigers moeten fouilleren zonder handschoentjes te kunnen gebruiken, zijn zij bang voor besmettingen.
35 geldkoeriers gepakt en ruim zeven ton in beslag genomen op Schiphol
5 dagen
De douane heeft in de eerste vier maanden van dit jaar op Schiphol 35 geldkoeriers aangehouden op verdenking van witwassen.
'Straks komt de snelweg weer terug, misschien moet er spontaan maar iets verzakken'
1 week
Niet alle omwonenden van de kruising van de Amstelveenseweg met de Zeilstraat zijn blij dat het werk daar vandaag afgelopen is.
Werkzaamheden Amstelveenseweg vorderen: kruising Zeilstraat vanmiddag open
1 week
Een gedeelte van de werkzaamheden aan de Amstelveenseweg is vanmiddag klaar. Het drukke kruispunt tussen de weg, de Zeilstraat en de Koninginneweg gaat rond 16.00 uur vandaag weer open.
Amstelveen wijst aanvragen islamitische en hindoe basisschool af
1 week
De gemeente Amstelveen heeft een aanvraag voor het oprichten van zowel een islamitische als hindoe basisschool afgewezen.
Verhoor nieuwe getuige in proces Staatsliedenbuurt blijft geheim
1 week
Rachid el M., de nieuwste getuige in het hoger beroep rondom de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, wordt vanmiddag achter gesloten deuren gehoord in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Dat heeft het gerechtshof besloten.
Man met bivakmuts overvalt Zeeman in Amstelveen
2 weken
De Zeeman aan de Van der Hooplaan in Amstelveen is vanmorgen overvallen.
Politie zoekt getuige van dodelijk ongeval op Amstelveenseweg
2 weken
De politie is hard op zoek naar 'Ronald'. De man zou getuige zijn geweest van een dodelijk ongeval op de Amstelveenseweg in april van vorig jaar.
Slachtoffer Koningsdagfeest Amstelveen nog in ziekenhuis, recherche doet onderzoek
3 weken
De jongen die op Koningsdag in Amstelveen werd geraakt door een vallend dakraam, ligt nog in het ziekenhuis. De tiener raakte tijdens een Koningsdagfeest aan de Oude Karselaan zwaargewond.
Schipholbaas: 'Vermindering nachtvluchten groot deel oplossing geluidshinder'
3 weken
Het verminderen van nachtelijke vluchten van en naar Schiphol zou nog wel eens een deel van de oplossing kunnen zijn tegen de geluidshinder. Dat vertelt Schipholbaas Dick Benschop vanmiddag in het tv-programma Buitenhof.
Jongen zwaargewond geraakt bij Koningsdagfeest in Amstelveen
3 weken
In de Oude Karselaan in Amstelveen is een jongen zwaargewond geraakt. Hij werd hoogstwaarschijnlijk geraakt door een vallend raam.
D66 wil einde maken aan nachtelijke vluchten op Schiphol
3 weken
D66 wil dat er tussen 23.00 uur en 05.00 uur niet meer gevlogen gaat worden vanaf en naar Schiphol. Volgens de partij moet Schiphol hierin het voorbeeld volgen van andere grote Europese vliegvelden.
Inspectie: 'Amstelveen had bluswatervoorziening niet op orde bij brand Sint-Urbanuskerk'
3 weken
De gemeente Amstelveen is tekortgeschoten in de aanvoer van voldoende bluswater bij de enorme brand in de Sint Urbanuskerk. Daardoor had de brandweer moeite om het vuur te bestrijden en kwam het blussen te laat op gang.
Teleurgestelde examenkandidaten: 'Hier worden wij alleen maar rebelser van'
1 maand
Nadat een examenstunt op het Amstelveen College vanmorgen volledig uit de hand dreigde te lopen, heeft de school besloten de deuren de hele dacht dicht te houden. Tot grote teleurstelling van de leerlingen, die naar eigen zeggen geen kwaad in de zin...
Amstelveen weigert vergunning voor Vunzige Deuntjes in Amsterdamse Bos
1 maand
Geen Vunzige Deuntjes Festival dit jaar in het Amsterdamse Bos, dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen besloten. Het festival zou strijdig zijn met het evenementenbeleid van de gemeente.
Amstelveen College dicht uit angst voor rellen: 'Wij zijn zeer teleurgesteld'
1 maand
Het had vandaag een mooi feestje moeten worden voor de eindexamenkandidaten van het Amstelveen College. Maar door de aanhoudende dreiging van relschoppers die het feest wilden verstieren, heeft de schoolleiding besloten de dag niet door te laten...
Reizigers Schiphol moeten jaar langer wachten op nieuwe A-pier
1 maand
Schiphol heeft de oplevering van de nieuwe A-pier met een jaar uit moeten stellen. Daardoor blijft de luchthaven voorlopig kampen met een tekort aan opstelplaatsen voor vliegtuigen en blijven reizigers last hebben van de werkzaamheden.
Ajax aangekomen op Schiphol
1 maand
Spelers en staf van Ajax zijn zojuist geland op Schiphol.
Mexicaans vliegtuig maakt noodlanding op Schiphol
1 maand
Een Mexicaans vliegtuig is met 'technische problemen' op zijn weg terug naar Schiphol. Uit voorzorg zijn ook de hulpdiensten opgeroepen.
Cokevondst in taxi van bijna 5 ton straatwaarde
1 maand
De politie heeft afgelopen maandag een behoorlijke drugsvondst in de achterbak van een taxi gedaan. Zij kregen een man in het zicht die verdachte handelingen verrichtte op een parkeerplaats aan de Logger in Amstelveen.
Werkzaamheden Amstelveenseweg vanaf 22 april hervat
1 maand
De werkzaamheden aan de Amstelveenseweg worden vanaf maandag 22 april hervat. Het Haarlemmercircuit gaat daarbij volledig op de schop. Ook wordt er gewerkt aan de weg tussen het circuit en het Stadionplein.
Veel vertraging op spoor rond Schiphol
1 maand
Een kapotte bovenleiding zorgt vanochtend voor veel problemen op het spoor rond Schiphol.
Drie gestolen bromfietsen teruggevonden na kleedkamerroof RODA '23
1 maand
De scooters die werden gestolen na een kleedkamerroof bij RODA '23 in Amstelveen, zijn gevonden. Dat meldt de politie op Facebook.
Tjapko Poppens wordt nieuwe burgemeester Amstelveen
1 maand
De 48-jarige Tjapko Poppens is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Amstelveen. Poppens (VVD) is momenteel burgemeester in Wijk bij Duurstede.
Voorstelling met verstandelijk gehandicapten: 'Iedereen is hier danser'
1 maand
Een bijzondere dansvoorstelling morgenavond in Schouwburg Amstelveen. Daar treedt een groep dansers op die deels bestaat uit verstandelijk gehandicapten. Dit weekend was de generale repetitie van de voorstelling Deja Vu en Verder.

Pagina's

Abonneren op AT5