Ze zijn een grote last voor boeren en Schiphol én belandden tot voor kort met duizenden bij het afval: ganzen. Daar moet nu verandering in komen met nieuwe koelcellen in de provincie. Staat er binnenkort bij jou ook ganzenbitterbal, -hamburger of -shoarma op het menu?
"Het is prachtig rood vlees", vertelt Wenche Dikstaal, die op ganzen jaagt. Ook vandaag neemt ze weer een gans mee naar huis. "Heerlijk. Mensen zeggen vaak: een wildsmaak, daar moet je van houden, maar een gans is redelijk mild."Jagers roepen al langer dat het vlees opgegeten moet worden. "Geen antibiotica, het is gewoon een wild vrij dier geweest waar we in Nederland een overschot van hebben, dus waarom niet?", aldus Dikstaal. "Het is jammer dat het nu pas aan de man wordt gebracht."In coronatijd begon Jasper Holla - zelf ook jager - met een vriend ganzen om te toveren tot worsten, shoarma en hamburgers. Als eerste in de regio, en nu wil hij het hele land veroveren.
Geen verspilling
Nieuwe koelcellen moet...