Petitie verbouwing Bos bijna 7000x ondertekend

De petitie tegen de opdeling van het Amsterdamse bos naar verschillende doelgroepen is inmiddels bijna 7.000 keer ondertekend. Burgers in de verre omtrek zijn bezorgd over de toekomst van het bos.

Hoewel de gemeenten Amsterdam en Amstelveen er als de kippen bij waren om de opdeling naar doelgroepen te bagatelliseren, blijkt het Bosplan 2020-2050 wel degelijk forse beperkingen op te gaan leggen aan de verschillende gebruikersgroepen. In de plannen lijken de hondeneigenaren het zwaarste te worden getroffen. Het plan omvat voor deze groep gebruikers van het bos niet eens vastomlijnde plannen. Wethouder Floor Gordon (D66) van Amstelveen meldt slechts dat zij nog 'in overleg wil met deze groep'. Het lijkt erop dat Gordon de hondeneigenaren pas het slechte nieuws wil vertellen, nadat de plannen voor het bos zijn goedgekeurd.

De organisatoren van de petitie 'Laat het Amsterdamse bos met rust' hebben er een hard hoofd in. "Er is zo lang nagedacht over dit plan en dan zou de schriftelijke weergave door ons niet goed begrepen zijn. Waarom wordt het dan niet duidelijker opgeschreven? En waarom is er nog geen oplossing voor de honden? Wij vragen de politiek het plan terug te sturen naar de tekentafel en pas opnieuw te presenteren als het af is", aldus een woordvoerder.

17-06-2020 15:00