Waarom moeten ze in buitengebied Nes aan de Amstel wel voor de aanleg van glasvezel moeten betalen en in de andere wijken niet

Nes aan de Amstel, het buitengebied van de gemeente Amstelveen, zou aanvankelijk geen glasvezel krijgen . Dit in tegenstelling tot de rest van de gemeente waar de voorziening zonder kosten voor de bewoners wordt aangelegd. Na jaren overleg is er nu besloten, onder voorwaarden, dit nu wel te realiseren. Echter zullen de bewoners van Nes aan de Amstel zelf een deel mee moeten betalen.

In tegenstelling tot de gratis aansluitingen in Amstelveen is deze aansluiting in Nes aan de Amstel alleen mogelijk met een eigen bijdrage van 150 euro per aansluiting als er als een collectief gehandeld wordt. Ander lopen de kosten op naar 250,- euro. Actief voor Amstelveen en Groen Links hebben nu vragen gesteld aan het college omdat ze onder andere vinden dat uit het oogpunt van gelijkheidsbeginsel bewoners van NMe4s aan de Amstel ook recht hebben op een gratis glasvezel aansluiting.

Glasdraad, het bedrijf dat zorg draagt voor het aanleggen van glasvezel in buitengebieden, geeft aan dat het gra...

08-12-2023 15:05