Appartement van Italiaans maffiakopstuk in beslag genomen

Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft op verzoek van de rechtbank van Lecce (Italië), op 26 november het appartement van Alduino Giannotta in beslag genomen. De Italiaan is veroordeeld voor internationale drugshandel door de Italiaanse, Duitse en Nederlandse autoriteiten en is in februari gearresteerd in Brazilië. 
De 59-jarige Giannotta woonde in Amstelveen. Daar was hij de afgelopen jaren een restaurantbedrijf begonnen en opende hij een winkel met typisch Italiaanse producten.
Maar de man was onlangs met zijn vrouw naar het buitenland verhuisd, waar hij een bedrijf begon voor de bouw van prestigieuze eigendommen. Hij zou daarbij contacten hebben met de belangrijkste criminele organisaties van de wereld en was bekend onder vele namen zoals Gandhi of de Nederlander. 
Aan de top
Hij werd afgelopen februari in Brazilië gearresteerd, tijdens een inval op zijn landgoed. Hij zou aan de top zo staan ​​van een organisatie die zich inzet voor de internationale mensenhandel en cocaïnehandel tussen Salento, Brazilië en Nederland. Het anti-maffia-onderzoeksteam kreeg de 59-jarige Giannotta in het vizier, doordat zijn vermogen niet in verhouding stond tot zijn inkomen en daarom is toe te schrijven aan opbrengsten uit illegale activiteiten.
Het appartement heeft een waarde van een miljoen euro. Het bevel tot beslaglegging heeft daarnaast ook nog betrekking op twee stukken grond en drie gebouwen in Lecce.

11-12-2021 08:00
NH Nieuws