Morgen duidelijkheid of KLM-passagiers uit Zuid-Afrika besmet zijn met omikronvariant

Het RIVM weet morgen of onder de 61 positief geteste passagiers van de twee vluchten uit Zuid-Afrika, gevallen van de nieuwe omikronvariant zijn. Dit schrijft de NOS.
Een woordvoerder van het RIVM zegt dat het tijd kost om erachter te komen of de besmettingen gaan om de nieuwe variant. "De zogenoemde sequentieanalyse kost nu eenmaal veel tijd. Er wordt echt hard aan gewerkt in het laboratorium, maar morgenmiddag weten we pas meer", zegt hij.
In andere landen in Europa, zoals Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk is de omikronvariant al opgedoken. De woordvoerder van het RIVM snapt ook dat er onrust is over de mogelijke besmettingen met de nieuwe variant. "Iedereen wil natuurlijk snel weten of er bij de 61 positieve coronatesten ook omikronvarianten aangetroffen worden. Ook wij."
Omikronvariant
De nieuwe variant van het coronavirus, de omikronvariant, verspreidt zich snel in het zuiden van Afrika. Het is nog niet duidelijk of deze variant besmettelijker is dan andere varianten. Ook is nog niet bekend of mensen er zieker van worden. 
GGD Kennemerland riep vandaag reizigers die uit het zuiden van Afrika komen op om zich te laten testen, ook als er geen klachten zijn. 
Tekst gaat verder onder het Twitterbericht.
61 passagiers positief
Twee KLM-vluchten met 600 passagiers kwamen gisteren uit Zuid-Afrika aan op Schiphol. Op dat moment was er net een vliegverbod van kracht voor vluchten uit zuidelijke Afrikaanse landen, vanwege de zorgen over de nieuwe coronavariant die daar rond gaat.
Alle passagiers moesten zich voor de paspoortcontrole op Schiphol laten testen. Dit zorgde ervoor dat de reizigers lang moesten wachten. 61 personen testten positief. Zij zitten nu thuis of in een isolatiehotel in quarantaine. 

27-11-2021 20:14
NH Nieuws