GGD gaat uit van 85 besmette passagiers op KLM-vluchten uit Zuid-Afrika

Er zijn tot nu toe vijftien reizigers van de twee KLM-vluchten uit Zuid-Afrika positief getest op corona. De GGD Kennemerland heeft inmiddels 110 uitslagen binnen. De gezondheidsdienst houdt er rekening mee dat van de 600 passagiers er 85 besmet zullen zijn.
Sinds 12.00 uur geldt er een vliegverbod voor vluchten uit landen uit het zuidelijke deel van Afrika. De passagiers en bemanning van twee KLM-vluchten, uit Johannesburg en Kaapstad, die beide tegen 11.00 uur landden op Schiphol, moesten van demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid allemaal eerst getest worden voordat ze luchthaven mochten verlaten. Er zijn grote zorgen dat zij de nieuwe Omicron-variant van het coronavirus zouden kunnen overdragen.
Van de 600 inzittenden zijn 110 uitslagen bekend. Van zeker vijftien mensen is bekend dat zij positief getest zijn. Van het overige deel zijn de testuitslagen nog niet binnen, maar de GGD gaat uit van zo'n 85 positieve uitslagen. Of de nieuwe variant daar tussen zit, moet worden vastgesteld in een laboratorium in Rotterdam.
Isolatie
Reizigers met een positieve testuitslag gaan in isolatie in een hotel op of nabij Schiphol. Ze moeten daar zeven dagen blijven indien ze klachten hebben. Wie geen klachten heeft, mag na vijf dagen weg.

27-11-2021 00:05
NH Nieuws