D66 Amstelveen: storingen bij de Amsteltram 25 snel oplossen

D66 wil dat de storingen met Amsteltram 25 snel tot het verleden gaan behoren. Dit omdat inwoners de afgelopen maanden regelmatig te maken hadden met vertragingen wegens storingen. Amsteltram 25 rijdt nu bijna een jaar en het wordt tijd dat de kinderziektes verholpen worden, vinden de democraten.   
 
Amsteltram 25
Veel Amstelveners maken gebruik van de Amsteltram, die tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk rijdt. Helaas hebben veel reizigers de afgelopen tijd te maken gehad met uitval van ritten en vertragingen omdat er storingen waren. Hoewel D66 er begrip voor heeft dat de tram in de startfase met kinderziektes te maken had, is het geduld van de lokale fractie na bijna een jaar op. Problemen moeten nu echt met prioriteit worden opgelost, vindt D66.
Ben Idder, gemeenteraadslid voor D66 en woordvoerder vervoer: “Betrouwbaar openbaar vervoer is erg belangrijk voor mensen die ervan afhankelijk zijn. Mensen rekenen op de tram om naar het werk te gaan of om op tijd op school te komen. Wij vinden het ongehoord dat de problemen na bijna een jaar nog spelen.
Op langere termijn zal Amsteltram 25 veel meer reizigers vervoeren, de verlenging van Amstelveen Westwijk naar Uithoorn Dorpscentrum is gepland voor 2024. Amsteltram 25 zal dus voor nog meer mensen hét openbaar vervoersmiddel worden. Daarom is het volgens D66 des te belangrijker om nú alles op alles te zetten om de storingen tot een minimum te beperken.”
Vervoersregio
De Amstelveense gemeenteraad heeft slechts beperkte bevoegdheid over Amsteltram 25.
De Vervoerregio is verantwoordelijk voor al het openbaar vervoer in de regio Amsterdam Amstelland en dus ook verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Amstelveen.
De Vervoerregio is opdrachtgever van aannemers die aan het tramspoor bouwen en onderhoud plegen. Ook is de Vervoerregio opdrachtgever van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam (GVB).
D66 Amstelveen heeft daarom het dagelijks bestuur van de Vervoerregio opgeroepen om de problemen snel en met daadkracht op te lossen. Het dagelijks bestuur heeft toegezegd in december duidelijkheid te geven over hoe de storingen worden opgelost.

11-11-2021 19:02
D66