Noord-Hollandse judoka's Grol en Tsjakadoea grijpen naast brons

Judoka's Henk Grol uit Haarlem en Tornike Tsjakadoea uit Amstelveen verloren in de olympische landenwedstrijd van Duitsland en grepen naast brons. De Duitsers waren met 4-2 te sterk in de strijd om de medaille. Voor Grol was het de laatste wedstrijd uit zijn carrière als judoka. 
Sanne van Dijke versloeg Giovanna Scoccimarro met ippon, waarna Noël van 't End en Guusje Steenhuis tegen een nederlaag aanliepen. Hierna was het de beurt aan judoka Henk Grol. 
Grol uit Haarlem won, in zijn laatste partij als judoka, met ippon van Karl-Richard Frey en bracht de spanning terug: 2-2. Hij won eerder brons op de Spelen in Beijing (2008) en Londen (2012) en drie keer zilver op een WK (2009, 2010, 2013).
Bekijk hieronder het interview van Grol na afloop van zijn laatste judowedstrijd.
Sanne Verhagen verloor met een golden score (verlenging in het judo), waarna Tornike Tsjakadoea uit Amstelveen verslagen werd en Duitsland brons pakte. In de halve finale was Frankrijk veel te sterk voor de Nederlandse judoka's.
Grol nam Nederland bij de hand in de achtste finales tegen Oezbekistan (na twee verloren partijen won hij in de beslissingswedstrijd wel van Bekmoerod Oltibojev na tijdstraffen) en Brazilië (zorgde Grol ook voor het beslissende punt). 

31-07-2021 12:58
NH Nieuws