Maatregelen rond uitvaart Belserang, Satudarah-uitingen verboden

Burgemeester Halsema en burgemeester Poppens van Amstelveen stellen morgen veiligheidsrisicogebieden in rond de uitvaart van Etous Belserang. De politie mag controleren op het bezit van vuurwerk en optreden tegen motorrijders die Satudarah-logo's op hun kleding hebben zitten.
Dat laat de gemeente vanavond weten. "De burgemeesters respecteren de wens van de nabestaanden om de heer Belserang een waardig afscheid te geven. Tegelijk zijn de autoriteiten verantwoordelijk voor een ordelijk verloop van de begrafenis en wordt er ernstig rekening mee gehouden dat de uitvaart mensen aantrekt die de openbare orde verstoren of strafbare feiten plegen. "
Belserang was lid van motorclub Satudarah. De gemeente wijst erop dat de motorclub door de rechter verboden is, waardoor motorrijders zich niet zichtbaar als club mogen uitten.
De nabestaanden nemen afscheid op verschillende plekken in Amsterdam en Amstelveen. Daarna verplaatsen ze zich in een rouwstoet die bestaat uit verschillende voertuigen. De politie houdt in de gaten of de stoet zich aan de vooraf gestelde voorwaarden houdt.

31-05-2021 21:14
AT5