Honderden deelnemers aan stille tocht voor slachtoffers steekpartijen De Pijp

Honderden mensen lopen sinds 18.30 uur vanavond een stille tocht voor de slachtoffers van de steekpartijen die vrijdagavond in De Pijp plaatsvonden.
De stille tocht wordt georganiseerd door de nabestaanden van de 64-jarige Roy Titawanno, die vrijdagavond werd doodgestoken. De tocht startte op de plek van die dodelijke steekpartij, waar dit weekend al bloemen zijn neergelegd. De familie heeft daar vanavond een tegel tegen zinloos geweld onthuld.
Op dit moment lopen de deelnemers aan de tocht langs de andere plekken waar gestoken werd, zoals de Ferdinand Bolstraat. De vier slachtoffers die daarbij vielen raakten gewond, maar ze verkeren niet in levensgevaar. 
De politie heeft kort na de steekincidenten een 29-jarige man uit Amstelveen opgepakt. Over de toedracht van het incident is nog niets bekendgemaakt. Volgens getuigen zou de man een "verwarde indruk" hebben gemaakt. Dinsdag besloot de rechter-commissaris dat hij voorlopig vast blijft zitten.
De politie liet eerder deze week weten dat de familie de stille tocht klein wil houden zodat het met name voor de nabestaanden, vrienden en buurtbewoners is.
Later vanavond meer over de stille tocht.

27-05-2021 18:12
AT5