Verdachte dodelijke steekpartij De Pijp (29) blijft 14 dagen langer vastzitten

De 29-jarige verdachte van de reeks steekpartijen in De Pijp afgelopen vrijdag blijft nog zeker 14 dagen langer in voorarrest. Dat is zojuist bepaald door de rechter-commissaris. Bij de steekpartij kwam een 64-jarige man om het leven, vier anderen raakten gewond. 

De verdachte zit in beperking en mag alleen contact met zijn advocaat hebben.
Vrijdagavond werden er rond 23.15 in totaal vijf mensen neergestoken in De Pijp. De slachtoffers werden afzonderlijk van elkaar in de Ferdinand Bolstraat en omgeving neergestoken. Een 64-jarige Amsterdammer overleefde de steekpartij niet. De andere vier gewonden zijn inmiddels buiten levensgevaar.
De politie kon de 29-jarige verdachte uit Amstelveen na de steekpartij aanhouden. Zijn gedrag wordt door verschillende getuigen als "verward" beschreven. Er wordt vooralsnog niet uitgegaan van een terroristisch motief. Naast enkele verkeersdelicten, is de verdachte niet bekend bij de politie.

Stille tocht
Aanstaande donderdag wordt er een stille tocht in de Pijp gelopen voor de slachtoffers van de steekpartijen van afgelopen vrijdag. Nabestaanden van de 64-jarige Roy Titawanno, die hierbij om het leven kwam, nemen het initiatief. Vanaf de Oranjekerk lopen de nabestaanden naar de ijssalon in de Tweede Van der Helststraat, waar de tocht rond 18.30 uur zal beginnen. Op die plek werd het slachtoffer afgelopen vrijdag doodgestoken. De familie zal daar een tegel tegen zinloos geweld onthullen. Vervolgens zal de stoet verder lopen langs de verschillende plekken in de Pijp, waar de andere slachtoffers werden neergestoken.
De politie laat weten dat de familie de stille tocht klein wil houden zodat het met name voor de nabestaanden, vrienden en buurtbewoners is.

25-05-2021 15:27
AT5