Vijf mensen neergestoken in Amsterdam, een dode en een arrestatie

In Amsterdam zijn vijf mensen op straat neergestoken in de wijk De Pijp. Een van de slachtoffers is ter plaatse overleden. Agenten hebben een 29-jarige man uit Amstelveen aangehouden als enige verdachte.
Er zijn geen directe aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief, meldt het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie. Wel worden alle opties nog opengehouden.
Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat er iemand was neergestoken op de Ferdinand Bolstraat. Ter plekke werd duidelijk dat er in de directe omgeving nog vier andere steekincidenten waren geweest. Volgens de politie bleek al snel dat er één dader was. De man uit Amstelveen werd niet veel later opgepakt.
Onbekende verwondingen
Vier slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van hun verwondingen is niets bekend. De politie is op zoek naar getuigen van de steekincidenten.
Hulpdiensten waren in groten getale uitgerukt. Vanwege de steekpartij stopte de metro niet meer bij halte De Pijp. Ook tramlijnen werden omgeleid.

21-05-2021 23:55
NOS