Liveblog Koningsdag: Vondelpark zo goed als leeg, drukte in de stad houdt aan

Voor het tweede opeenvolgende jaar valt de verjaardag van koning Willem-Alexander tijdens de coronamaatregelen. Hoe viert de stad Koningsdag 2021? AT5 houdt je in dit liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen. 
Het is op dit moment te druk in Amsterdam. De gemeente roept mensen op hier niet meer naartoe te komen.
Het is te druk in het Vondelpark. Daarom heeft de gemeente het park moeten sluiten. Er mogen geen nieuwe mensen meer het park in, alleen nog uit.
Volgens de gemeente is het te druk in het Vondelpark. Daarom worden de zij-ingangen gesloten. Het park is vanaf nu alleen nog toegankelijk via de twee hoofdingangen aan de Stadhouderskade en de Amstelveenseweg.

De politie heeft tijdens Koningsnacht op verschillende plekken in de stad grote en kleinere feesten beëindigd. De meeste feesten kwam de politie op het spoor na een melding van geluidsoverlast. Feestgangers hebben een boete of waarschuwing gekregen.

Eindelijk wordt het weer mooi weer met Koningsdag, maar de gebruikelijke vrijmarkt en straatfeestjes kunnen dit jaar niet doorgaan. Gelukkig barst de stad van coronaproof-opties, van virtuele Vondelpark optredens tot de Rainbow Bar Walk. Wij zetten ze hier allemaal op een rij.

27-04-2021 12:26
AT5