Koningsdag: Rust is terug in de stad na een dag vol drukte en feesten

Voor het tweede opeenvolgende jaar viel de verjaardag van koning Willem-Alexander tijdens de coronamaatregelen. Het werd een dag vol drukte, zon en alcohol. De ME moest het Vondelpark en de Westerstraat ontruimen wegens drukte. Lees hier het liveblog over Koningsdag terug. 
Na een dag vol drukte en feest lijkt het weer rustig te zijn in de stad. Het liveblog is daarmee gesloten. Hieronder lees je het verslag terug over hoe Koningsdag verliep in de stad. 
Op dit moment is het redelijk rustig in de stad. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er op dit moment, mede door de avondklok, geen grote groepen meer bij elkaar zijn. De ME heeft gedurende de avond nog op een paar plekken ingegrepen, maar de rust lijkt nu wedergekeerd in de stad. 
Het is op dit moment te druk in Amsterdam. De gemeente roept mensen op hier niet meer naartoe te komen.
Het is te druk in het Vondelpark. Daarom heeft de gemeente het park moeten sluiten. Er mogen geen nieuwe mensen meer het park in, alleen nog uit.
Volgens de gemeente is het te druk in het Vondelpark. Daarom worden de zij-ingangen gesloten. Het park is vanaf nu alleen nog toegankelijk via de twee hoofdingangen aan de Stadhouderskade en de Amstelveenseweg.

De politie heeft tijdens Koningsnacht op verschillende plekken in de stad grote en kleinere feesten beëindigd. De meeste feesten kwam de politie op het spoor na een melding van geluidsoverlast. Feestgangers hebben een boete of waarschuwing gekregen.

Eindelijk wordt het weer mooi weer met Koningsdag, maar de gebruikelijke vrijmarkt en straatfeestjes kunnen dit jaar niet doorgaan. Gelukkig barst de stad van coronaproof-opties, van virtuele Vondelpark optredens tot de Rainbow Bar Walk. Wij zetten ze hier allemaal op een rij.

27-04-2021 12:26
AT5