Egmonder 6,5 jaar achter tralies voor grootschalige productie en handel MDMA

Een 51-jarige man uit Egmond aan Zee, die zich bezighield met de productie en handel van harddrugs, is veroordeeld tot 6,5 jaar celstraf.  Vorig jaar op 7 april werd de Egmonder op een parkeerplaats in het kustdorp aangehouden nadat hij was betrapt met zes boodschappentassen, gevuld met liefst 87 kilo aan MDMA-brokken. 
De man is ook schuldig bevonden aan betrokkenheid en medeplichtigheid bij de massaproductie van deze grondstof voor xtc-pillen in garageboxen in Akersloot en bedrijfsloodsen in Heiloo. Dat meldt mediapartner Duinstreek Centraal. Deze drugslabs werden vorig jaar juni door de politie ontmanteld.
De officier van justitie had bij de rechtbank in Den Bosch zeven jaar cel plus een geldboete van 50.000 euro geëist tegen de Egmonder, maar de rechters vinden een financiële straf én een langdurige vrijheidsstraf niet gepast. De rechtbank stelt wel dat de man een 'significante en sturende rol' had binnen de MDMA-productie en -verkoop en legt daarom een flinke celstraf op.
De landelijke eenheid van de politie kwam de Noord-Hollander en een man uit Rosmalen (50) op het spoor tijdens een groot drugsonderzoek met gehackte versleutelde berichten via Encrochat.
Op 7 april vorig jaar zag de politie hoe de Egmonder op een parkeerplaats in zijn woonplaats grote tassen van zijn auto naar een andere auto, die van de man uit Rosmalen, overdroeg. Die man werd even later door de politie op de A2 gearresteerd.
'Verse' MDMA-kristallen
De agenten hebben verklaard dat bij het openen van de kofferbak de MDMA-kristallen naar aceton roken. Specialisten van de politie concluderen daaruit dat de kristallen kort daarvoor waren gefabriceerd. Tegen de man uit Rosmalen eiste het OM zes jaar gevangenisstraf. Hij kreeg van de rechtbank 5,5 jaar cel opgelegd.Na de twee arrestaties kwam uit de gekraakte berichten naar voren dat zij lid waren van een professioneel opererende bende. Ruim twee maanden later konden vijf andere Noord-Hollanders worden opgepakt. Zij zijn eerder door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot celstraffen van vier tot negen jaar.

23-04-2021 15:12
NH Nieuws