Ganzenhoef rouwt om Regildo: “Hij was altijd aardig en vrolijk”

In Zuidoost is rond het middaguur de 34-jarige Regildo herdacht. Afgelopen zaterdag kwam hij samen met zijn vriendin Tracey om het leven, nadat hun auto te water was geraakt bij de VOC-kade op Oostenburg. Regildo was een bekend gezicht in Ganzenhoef. 
Veel familie, vrienden en bekenden waren naar de Bijlmerdreef gekomen om Regildo te herdenken. Op de plek waar Regildo vaak te vinden was, werden bloemen gelegd. De vader van Regildo hield een korte toespraak om iedereen te bedanken. Een neef riep op om een minuut stilte te houden. 
“Regildo was een positieve jongeman, altijd aardig en vriendelijk. Je kon met hem in discussie gaan en even later was alles weer helemaal happy en was er niets aan de hand. Ik heb alleen maar respect van hem gehad. Het is zwaar. Ik ga hem heel erg missen maar hij blijft altijd in ons hart”, vertelt een andere neef.
Iemand die hem vaak tegenkwam in de buurt voelt hetzelfde. “Ik kwam Regildo bijna elke dag hier tegen. Hij was nooit boos, altijd aardig en grappen maken. Hij was echt mijn beste maatje”, vertelt hij aangedaan.
Op de avond van 3 april belandde het jonge stel met de auto in het water aan de VOC-kade op Oostenburg. Uiteindelijk zijn ze in het ziekenhuis overleden. Er is discussie ontstaan of dat niet voorkomen had kunnen  worden: het duikteam van de brandweer moest helemaal vanuit Amstelveen komen, omdat het duikteam uit Amsterdam niet inzetbaar was. Dat team moest assisteren bij een ander incident in de stad. Over deze kwestie hebben verschillende raadsleden vragen gesteld aan de burgemeester.

07-04-2021 18:00
AT5