Derde verdachte van liquidatie Rachid Kotar meldt zich bij de politie

De onbekende man waar de politie naar op zoek was in de zaak van Rachid Kotar, die in december 2019 werd geliquideerd bij sportschool Health City in Amstelveen, heeft zich gemeld bij de politie. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht werden gisteravond beelden van de verdachte getoond. 
De politie deed in het programma een dringende oproep om uit te kijken naar de verdachte. De man werd gezocht in verband met de liquidatie die op 12 december 2019 plaatsvond op een parkeerplaats voor sportschool Health City in Amstelveen.
Aan het einde van de middag was de 39-jarige Kotar met zijn zoontje naar zwemles in de sportclub geweest. Net wanneer hij het vijfjarige kind op de achterbank van zijn auto heeft gezet, nog bij het open portier, werd hij neergeschoten. Kotar overleefde dat niet, een moord dus voor de ogen van een kind. 
Twee aanhoudingen
Eind augustus en begin september werden er al twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie, dat gebeurde onder andere met inzet van een arrestatieteam. De politie heeft aanwijzingen dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de koelbloedige liquidatie en toonde daarom beelden van de onbekende man.

17-02-2021 12:00
AT5