Vandalen trekken spoor van vernielingen door oude centrum Amstelveen

AMSTELVEEN - Vandalen hebben vannacht in de oude dorpskern van Amstelveen een spoor van vernielingen achtergelaten. In meerdere straten zijn de ruiten van winkels en bedrijven ingegooid en meerdere auto's zijn vernield. 
Onder de getroffen zaken zijn een elektronicazaak en een grillrestaurant in de Stationsstraat en een pizzeria en een accountantskantoor in de Dorpsstraat, meldt verslaggever Floris van de Woude, die poolshoogte is gaan nemen.  De vernielingen zijn gepleegd in de Dorpsstraat en de Stationsstraat, aldus de Amstelveense politie in een post op Facebook. 
Agenten troffen de vernielingen aan na een melding van een tipgever. Ook van een graafmachine en een auto waren ruiten ingegooid. De recherche onderzoekt de zaak. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. 
Een bewoner van de Dorpsstraat, die liever anoniem blijft, laat NH Nieuws weten dat hij gisteren merkte dat er bij hem in de straat een feest werd gehouden waar veel jeugd op afkwam. Of er verband is, durft hij niet te zeggen.  

23-01-2021 10:30
NH Nieuws