Schiphol wijst verzoek Mexicaanse piloot af: "U wilt laag over Amsterdam vliegen?"

SCHIPHOL - Luchtverkeersleiding Nederland kreeg afgelopen zondagavond een bijzonder verzoek van de piloten van een Aeromexico-Boeing. De bemanning wilde graag met zijn Boeing 787 Dreamliner laag over Amsterdam vliegen om te genieten van het uitzicht. 
Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet
De piloot vraagt voor de start de verkeersleiding om een route te vliegen boven Amsterdam op 1.200 meter hoogte. De verbaasde verkeersleider weet niet wat ze hoort en vraagt de vlieger of hij echt bedoelt dat hij met zijn Boeing 787 laag boven Amsterdam wil vliegen om van het uitzicht te genieten.
"Ja, dat is wat we verzoeken", antwoordt de piloot. De verkeersleider moet de piloot daarop teleurstellen: "Dat is niet mogelijk." De Mexicaan lijkt verrast te zijn door de afwijzing: "It's not?". "Ja, anders wordt heel Amsterdam wakker", zegt de verkeersleider. De Aeromexico-vlucht stond om 22.30 uur gepland.
Vervolgens krijgt de bemanning de opdracht om een standaardroute vanaf de Kaagbaan te nemen, die in de tegenovergestelde richting van Amsterdam het toestel boven de Noordzee leidt. De piloot krijgt nog wel de vriendelijke suggestie van de verkeersleider om Amsterdam te bezoeken als alles weer open is.
Luister het gesprek tussen de piloot en de verkeersleider in de tweet hieronder:

19-01-2021 16:35
NH Nieuws