Floor Gordon lijstduwer voor D66 bij verkiezing Tweede Kamer

D66 heeft wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer is op 15 t/m 17 maart a.s.
Floor Gordon-De Bruijn: “D66 heeft mij gevraagd of ik lijstduwer wil zijn voor de Tweede Kamerverkiezing. Dat vind ik bijzonder eervol. Als lijstduwer spreek ik voor de kiezer zichtbaar en in het stemhokje mijn steun uit voor D66 en onze mooie kandidatenlijst. Vanuit mijn rol als lijstduwer ga ik mij ervoor inspannen dat het Amstelveense en regionale sociaal-liberale geluid goed gehoord wordt in Den Haag”.
Het bestuur van D66 Amstelveen laat weten erg trots te zijn dat een van haar leden de kandidatenlijst zal aanvullen.
“D66 is al jaren een stabiele vaste waarde in Amstelveen en een voorbeeld voor andere afdelingen. Floor Gordon is bij uitstek de representatie van hetgeen onze partij voor elkaar heeft gekregen in Amstelveen.
Ik ben zeer verheugd dat het goede werk van Floor Gordon en alle anderen van D66 in Amstelveen op deze manier erkend wordt door Sigrid Kaag en onze collega’s in Den Haag.
“Het is tevens een blijk van waardering van de partij voor de gehele gemeente Amstelveen. Ik hoop dat wij hiermee nog meer mensen in Amstelveen kunnen overtuigen om op D66 te stemmen in de aankomende verkiezing”, aldus voorzitter Shivan Bhoendie.
Het is niet aannemelijk dat dat een kandidaat vanuit een regionale lijstduwerspositie met genoeg voorkeursstemmen in de Tweede Kamer komt. “Mocht die uitzonderlijke omstandigheid zich tóch voordoen en de partij doet een moreel appèl op mij, dan zal ik daar niet van weglopen. Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er de voorkeur aan geef om te blijven werken onze lokale D66 ambities op het vlak van goed wonen en onderwijs in een duurzaam, leefbaar en groen Amstelveen, vanuit mijn prachtige functie als wethouder voor de gemeente Amstelveen”, aldus Floor Gordon.
Floor Gordon staat op de kandidatenlijst voor D66 in de kieskring waarbinnen Amstelveen valt. Samen met John Nederstigt en Gerdien Knikker uit Haarlemmermeer vormen zij de regionale lijstduwers in deze kieskring.
 
Contact: bestuur@d66amstelveen.nl

14-01-2021 23:26
D66