Storm Bella raast over de provincie, vanmiddag minder onstuimig

NOORD-HOLLAND - Storm Bella raast op dit moment over de provincie. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege zware windstoten die veroorzaakt worden door de storm. 
Weerman Jan Visser sprak gisteren al over 'binnenblijf weer'. Rond het IJsselmeer kunnen zware windstoten voorkomen van 80 tot 90 kilometer per uur. Aan de kust zijn zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur niet uitgesloten. In IJmuiden en op Texel is windkracht 9 gemeten. 
Schade 
Vanuit het hele land komen meldingen van stormschade binnen. In Haarlem waaide zojuist een plaat van een woning aan de Saturnusstraat. 
Op de Amsterdamseweg in Velsen-Zuid in de buurt van de afslag naar de Velsertunnel, lag vanmorgen een tak op de weg. Deze is inmiddels opgeruimd door de brandweer. 
Op de Ruijslaan in De Koog op Texel raakte en metalen deel van een schoorsteen los. De brandweer moest eraan te pas komen om het ding te verwijderen. 
Situatie op de weg 
De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is vannacht in beide richtingen een poosje afgesloten geweest vanwege de harde wind. Inmiddels is de weg weer open. De ANWB verwacht dat de problemen voor het verkeer verder beperkt blijven, omdat het op zondagochtend rustig is.
Op Schiphol heeft de storm voor 'hectische toestanden' gezorgd. Vanwege rukwinden moesten meerdere piloten de landing afbreken. 
In de loop van de middag neemt de wind van het westen uit vrij snel af en verdwijnen de zware windstoten. Het blijft winderig, koud en nat.

27-12-2020 08:01
NH Nieuws