Hoofddorpse huisarts (49) overleden aan corona: "Mehran was een wereldverbeteraar"

HOOFDDORP -  De plotselinge dood van huisarts Mehran Nadimzadeh slaat in als een bom in Hoofddorp en omgeving. Op de website van huisartsenpraktijk Nadimzadeh staat sinds ruim een week geschreven dat de man op 49-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het nieuws komt hard aan bij collega's, bekenden en patiënten, zij reageren bij NH Nieuws.
"Mehran was een wereldverbeteraar", vertelt Suzanne de Jong. Samen met haar moeder woonde ze vier jaar lang in Amstelveen, met Mehran en zijn vrouw als buren: "Het is altijd een ontzettend fijne en goede man geweest." Wat mij bij is gebleven is dat hij nooit in de dure buurten in Nederland huisarts wilde zijn. Hij focuste zich voornamelijk op de wijken waar mensen minder te besteden hebben, zodat hij ervoor kon zorgen dat zorg voor iedereen beschikbaar zou zijn." 
Nabestaanden
Ook de moeder van Suzanne, Ellen Dekker, vertelt dat Mehran altijd een vriendelijke man was. "Ik werd vaak uitgenodigd op verjaardagen en was op de bruiloft van Mehran en zijn vrouw. Daarnaast zei hij me altijd gedag als we elkaar tegenkwamen."
Mehran werkte al een aantal jaar in Hoofddorp. Met verschillende huisartsen onder één dak ontving hij zijn patiënten in huisartsenpraktijk Skagerrak. Huisarts Gabin Spijkerman coördineert alles sinds het overlijden van zijn collega en zorgt dat alle patiënten opgevangen worden. Na goed overleg met de vrouw van Mehran hebben zij besloten niet inhoudelijk te willen reageren. 
Op het online condoleanceregister zijn bijna vierduizend virtuele kaarsjes aangestoken. Ook kunnen mensen een bericht achterlaten voor de nabestaanden.  Een oud-studiegenoot van Mehran schrijft: "Wij spraken elkaar wel eens bij de koffieautomaat (..) Ik herinner me je als een warm en humorvol mens met een twinkeling in de ogen. Een huisarts laat weten enorm verslagen te zijn na het nieuws: Dierbare collega, je zult gemist worden. Hopelijk krijg je een mooie plek daarboven."
Sylvia Haak plaatste het bericht van zijn overlijden op Facebook. Tientallen mensen reageerden op haar bericht. Sylvia was zelf patiënt bij Mehran en vertelt aan NH Nieuws dat hij een fijne arts was met humor en een luisterend oor. "Het is triest dat een man in de bloei van zijn leven wegvalt aan een ziekte die zo onvoorspelbaar is. In het begin van de coronacrisis ben ik zelf ziek geweest met een luchtweginfectie. Ik heb toen veel telefonisch contact met hem gehad."
Mehran laat zijn vrouw en hun dochter van 1,5 jaar oud na.

08-12-2020 10:39
NH Nieuws