In beeld: Noord-Hollanders zijn al helemaal klaar voor kerst

NOORD-HOLLAND - Sinterklaas is weer terug naar Spanje en de kerstdagen komen steeds dichterbij. Voor velen genoeg reden om de kerstversiering weer tevoorschijn te halen. NH Nieuws toont hieronder een aantal mooie versieringen. 
De Haarlemse Wendy van Leerdam Platje en haar man hebben een mooi kerstdorp in de vensterbank staan. "Het fleurt de straat zo tijdens corona enorm op. Vooral ouderen en kinderen lopen vol vreugde langs het dorpje", vertelt ze. "Je ziet ze dan 'uren' turen. De kinderen zijn soms niet weg te slepen." Wendy laat weten dat iedereen mag komen kijken op het Haarlemse Nagtzaamplein.
Tekst gaat door onder foto. 
Sabrina Camfferman uit Amstelveen heeft het huis ook flink versierd. Vanwege gezondheidsproblemen van haar man en de coronatijd hebben ze de lampjes dit jaar iets eerder opgehangen."We waren wel toe aan wat lichtjes en gezelligheid", vertelt ze.
Tekst gaat door onder foto.
"Ieder jaar versier ik de vensterbank anders", vertelt Sabrina. "Het ene jaar een kerstdorpje en nu wat leuke stukjes." En ze is niet de enige in de straat. "De buren heb ik aangestoken om mee te doen. Sommige mensen lopen standaard langs ons huis, zo leuk om te zien."
De kerstboom van Karin Stam-Spaansen uit Schagen staat er ook mooi bij. Ze heeft de boom dit jaar iets eerder opgezet, ook vanwege de coronatijd. "Ik ben heel blij met onze boom. Hij heeft ieder jaar wel een bepaalde vaste basis met dezelfde soort lichtjes. Ik heb best veel gouden, zwarte en witte ballen, waarmee ik ieder jaar varieer. Sommige items gaan er altijd in, omdat ik die zo mooi vind."
 
Eind november ging NH Nieuws langs bij Ab en Anita de Groot, die hun huis en tuin zoals ieder jaar - maar vanwege corona dit jaar extra vroeg - hebben omgetoverd tot de 'Efteling van Zwanenburg'. 
"Je zal bij ons geen stal met kindje Jezus in de tuin vinden", zei Anita lachend. "Ik hou gewoon van al die lichtjes en wil dat graag delen met andere mensen. Je ziet vooral de kinderen genieten." 
Hier is nog meer mooie versiering te bewonderen.

08-12-2020 20:30
NH Nieuws