Amstelveense zangeres Danique onder hoede van rapper Snelle naar de top

De Amstelveense zangeres Danique Robijns is de eerste vrouwelijke artiest op het label LIeve jongens van de populaire rapper en zanger Snelle. Een gastbijdrage in de shows van Snelle in AFAS live ging dit jaar niet door vanwege de corona. Maar haar nummers waaronder de hit in de dop Centraal Station worden heel goed beluisterd op Spotify en bekeken op Youtube. "Ik leer veel van Snelle, hij maakt mooie nummers en blijft dicht bij zichzelf en dat probeer ik ook te doen" zegt Danique. 
Ze is net 22 geworden. Je zou Danique Robijns een laatbloeier kunnen noemen. Ze zingt eigenlijk al heel haar leven maar ze durft er pas nu echt voor te gaan. "Er zijn filmpjes dat ik als klein meisje op de commode samen met mijn moeder Jungle book liedjes sta te zingen" vertelt Danique. Ook zien we haar als jong meisje de Cupsong zingen op Youtube. "Iedereen om mij heen zei altijd wel dat ik een mooie stem had maar ik durfde eigenlijk nooit op zangles omdat ik dan ook zou moeten optreden." Uiteindelijk ging ze bij Joke van der Hoek in Amstelveen op zangles en die haalde haar ook over om het podium op te stappen. "Daar kreeg ik ook weer goede reacties en toen is het begonnen" zegt Danique. 
Danique schrijft al haar liedjes zelf. Ze gaan vaak over de liefde in al zijn facetten. Verliefdheid, jaloezie, vreemdgaan en liefde die voorbij gaat. "Meestal schrijf ik over mezelf" lacht ze "Hoewel met de corona maak ik niet zoveel mee hoor. Ik blijf de liefde een inspirerend onderwerp vinden. Hoewel ik ook veel schrijf over heel andere dingen, alleen die liedjes heb ik nog niet uitgebracht". 
Afgelopen jaar kwam ze in contact met de populaire zanger en rapper Snelle. Hij deed een oproep op Instagram om een nummer van hem te coveren. Maar Danique stuurde een eigen liedje op en dat maakte indruk op Snelle. Later ging Danique naar een optreden van Snelle toe en blufte zich de kleedkamer in. Zo ontstond een contact dat uiteindelijk uitmondde in een contract voor Danique op het label Lieve Jongens van Snelle. "Ik bewonder Snelle en leer veel van hem", zegt Danique. "Hij maakt zulke mooi liedjes. Hij blijft ook heel erg bij zichzelf en staat ook dichtbij zijn publiek".
Het contract op het label van Snelle heeft de carriere van Danique in een stroomversnelling gebracht. Liedjes als Hoe het toen was maar vooral de laatste single Centraal station zijn al meer dan 200 duizend keer beluisterd op Spotify en op Youtube is de clip meer dan 50 duizend keer bekeken. Concerten zitten er vanwege de corona nog even niet in maar Danique is druk met liedjes schrijven, nummers in de studio opnemen en met foto- en videoshoots. De medische studie aan de VU heeft ze even stop gezet. "Nee dat was echt niet meer te combineren. Ik ga nu volledig voor mijn zangcarriere".  

08-12-2020 12:00
NH Nieuws