Oud-voetballer en tv-presentator Frank Kramer overleden

AMSTERDAM - Op 73-jarige leeftijd is voormalig voetballer en televisie-presentator Frank Kramer overleden. Hij speelde als prof onder andere bij Telstar, FC Volendam en HFC Haarlem.
Vrijdag werd Kramer op zijn verjaardag onwel, waarna hij in coma belandde. De Amsterdammer was al enige tijd ziek. "Mensen, het was mooi. U wordt allemaal hartelijk bedankt", aldus Kramer in een laatste boodschap.
Kramer kwam via de amateurs van RKAVIC uit Amstelveen in het profvoetbal terecht. Hij speelde achtereenvolgens bij Blauw-Wit, FC Amsterdam, MVV, Telstar, FC Volendam en Haarlem. In 126 wedstrijden scoorde de linksbuiten 23 keer.
Begin dit jaar maakten wij in de serie Iconen een portret van Frank Kramer:
Presentator en commentator
Na zijn voetbalcarrière presenteerde hij op televisie onder meer de spelshows Hints, Boggle en de Frank Kramer Show. Vanaf 1994 was hij commentator bij Eurosport. Daar deed hij vooral verslag van voetbal- en tenniswedstrijden. In 2018 nam Kramer afscheid bij de zender door tijdens de finale van de MLS-Cup alleen maar anekdotes te vertellen, terwijl hij geen oog had voor wat er op het veld gebeurde.
In 1976 had Kramer als lid van gelegenheidsformatie Full House nog een hit met Standing on the inside.

02-12-2020 11:46
NH Nieuws