300 nieuwe besmettingen afgelopen 24 uur, aantal meldingen afgelopen week gedaald

In de afgelopen 24 uur zijn er 300 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Amsterdam. Dat zijn er een stuk meer dan gisteren. Daarnaast maakte de GGD bekend dat het aantal positief geteste mensen in de regio met 12 procent is gedaald ten opzichte van de week daarvoor.
De afgelopen week is het aantal vastgestelde besmettingen aan het schommelen. Dinsdag kwamen er 247 nieuwe besmettingen bij. Maandag ging het om 254 besmettingen en zondag om 289.
In het afgelopen etmaal is er één nieuwe ziekenhuisopname gemeld. Verder zijn er twee nieuwe meldingen binnengekomen van een sterfgeval gerelateerd aan het virus.
Het aantal positief geteste mensen in de regio Amsterdam-Amstelland is afgelopen week met 12 procent gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Wel meldt de GGD dat de snelle daling van week 43 t/m 45 niet is doorgezet in week 46 t/m 48. In Amsterdam, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn  blijft het aantal schommelen tussen de signaalwaarde 'ernstig' en 'zeer ernstig'. In Amstelveen kan dat worden aangemerkt als 'ernstig'.

Ook in de stadsdelen daalt het aantal positief geteste personen minder snel dan de afgelopen weken. In het centrum stijgt het aantal licht. Daardoor blijft het aantal positief geteste mensen in de stadsdelen Centrum, Zuid, West, Oost en Noord hangen tussen de signaalwaarde 'ernstig' en 'zeer ernstig'. In stadsdeel Nieuw-West en Zuidoost is de signaalwaarde voor het risiconiveau 'zeer ernstig'.

02-12-2020 14:36
AT5