De Peiling: Alleen op vliegvakantie met coronavaccinatie?

Luchtvaartmaatschappij Qantas wil binnenkort alleen nog tegen corona gevaccineerde passagiers aan boord laten. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen weten nog niet of ze eisen dat passagiers in de toekomst gevaccineerd moeten zijn. Wat vind jij?
Verplichte vaccinatieDe Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wil vaccinatie verplicht stellen en verwacht dat andere maatschappijen dat ook gaan doen. KLM zegt tegen NH Nieuws zo'n verplichting  'een beetje voorbarig' te vinden. Corendon stelt een besluit over verplicht vaccineren nog uit.
Verplicht testenTUI Nederland en Transavia vinden wel dat alle reizigers die van en naar landen met veel coronabesmettingen vliegen verplicht moeten worden getest. "Alleen zo krijg je grip op wie corona heeft en wie niet", zegt een woordvoerder van TUI. Transavia zou graag zien dat de teststraat op Schiphol terugkomt.
Leven zonder maatregelenVolgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is het niet uitgesloten dat mensen die een coronavaccin nemen, eerder zonder maatregelen door het leven kunnen dan niet-gevaccineerden.
Wat vind jij?Alleen met het vliegtuig als je gevaccineerd bent tegen corona. Wat vind jij daarvan? En denk je dat er ook om andere plekken zo'n eis komt; alleen naar de sportschool, uit eten of de bioscoop als je kunt bewijzen dat je die prik hebt gehaald?

25-11-2020 11:21
NH Nieuws