GGD Kennemerland over vergroten testcapaciteit: "Genoeg mogelijkheden in de regio"

HAARLEM - De GGD Kennemerland is volgens directeur Bert van de Velden klaar voor de tweede coronagolf. Met verschillende, al geopende, teststraten en opties voor nieuwe locaties waar getest kan worden, is de GGD volgens hem goed voorbereid. Een teststraat in Beverwijk en het vergroten van de testcapaciteit in Haarlemmermeer vallen onder deze mogelijkheden. 
"We komen van 800 testen per dag, maar vorige week zijn we al aangeland op een totaal van 1150 testen die per worden uitgevoerd", vertelt Van de Velden aan NH Nieuws. Op dit moment zijn er drie locaties in de regio Kennemerland waar getest kan worden.
Zo is er op het parkeerterrein van de Kennemer Sporthal in Haarlem een teststraat, kunnen de mensen in Haarlemmermeer terecht in de Expo Stelling 1 in Vijfhuizen en is er een testbus die op een locatie in de regio staat. Zorgpersoneel en medewerkers in het onderwijs kunnen in de Expo voorrang krijgen op het testen op corona. 
Testraat in Beverwijk
"Met het oog op de winter kijken we ook of we in Beverwijk nog een voorziening kunnen openen", vertelt Van de Velden. Op de vraag of de testvoorziening op Schiphol nog geopend gaat worden, vertelt hij dat die optie niet ondenkbaar is: "Mochten er tegen die tijd genoeg mensen beschikbaar zijn is dat ook nog een optie."

30-09-2020 08:10
NH Nieuws