Buitenboys wint tweemaal met dubbele cijfers: “Alles valt op zijn plek”

Buitenboys is de grote verrassing in de derde klasse zaterdag B. De voetbalclub uit Almere won zijn eerste twee duels beiden met dubbele cijfers, waardoor het met een doelsaldo van +21 bovenaan staat in de competitie. Oefenmeester Mark Steur rekent zichzelf echter nog niet rijk.
Steur zag zijn ploeg tijdens de eerste speelronde met 2-13 winnen van Blauw-Wit, terwijl een week later Kadoelen met een wonderbaarlijke uitslag van 10-0 aan de kant werd gezet. Het waren volgens de trainer echter twee verschillende duels. “Blauw-Wit is allereerst niet het elftal van vorig jaar. Dat is gewoon een veredeld vriendenteam dat afgelopen weekend weer met 7-1 verloor van Amstelveen Heemraad. Kadoelen was daarentegen afgelopen seizoen ook geen hoogvlieger, maar ging tegen ons plotseling hoog druk zetten. Dat viel voor de tegenstander bepaald niet goed uit.” Desondanks kan Buitenboys met dergelijke uitslagen niet alleen maar naar de tegenstanders kijken, zo ziet ook Steur. “Natuurlijk doen wij momenteel iets goed. De jongens doen er tot nu toe alles aan om de gemaakte afspraken met elkaar na te komen. Daarbij valt alles tot nu toe op zijn plek.” De hoofdcoach staat dit seizoen voor het eerst aan het roer van Buitenboys, dat hij aanvallender probeert te laten spelen. “We draaiden direct uitstekend in onze bekerpoule, al was dat tegen tegenstanders uit de vierde klasse. De uitslagen in de competitie had ik niet kunnen dromen.”
Logischerwijs volgt de vraag waartoe Buitenboys dit seizoen in staat is. “Wij vragen onszelf uiteraard ook af: zijn wij nou zo goed of is onze tegenstander zo slecht? Wat dat betreft bespreken we met de spelersgroep alles open en eerlijk. We zitten in een nieuwe poule dit seizoen en hebben geen vergelijkingsmateriaal. Wij weten daarom ook niet wat we kunnen verwachten. Wartburgia was afgelopen seizoen natuurlijk ijzersterk en ook Buitenveldert heeft een goed team, maar van de rest weten we de kwaliteiten niet zo goed.” Volgens Steur weet de selectie dat er nog een hoop moet worden bijgeleerd om het ploegen als Wartburgia en Buitenveldert lastig te maken. “Ondanks wij in een lerende fase zitten, pakken we momenteel onze punten. Dat is natuurlijk heerlijk voor mij als trainer. Wij spreken echter niet uit dat we kampioen willen worden, want we kennen simpelweg de competitie niet. Eerst gaan we kijken of we stabiel kunnen zijn, daarna gaan we zien hoever we kunnen komen. Door deze twee uitslagen worden we opeens gebombardeerd als titelkandidaat, maar dat is nog helemaal niet aan de orde. Mochten we zo de komende weken blijven meedraaien richting de eerste periodetitel, dan hebben we ons doelsaldo ongetwijfeld in ons voordeel. Maar eerst de komende periode maar eens doorkomen.”
Tekst: Jordi Smit
Foto: Herman de Wit
Het bericht Buitenboys wint tweemaal met dubbele cijfers: “Alles valt op zijn plek” verscheen eerst op Het Amsterdamsche Voetbal.

29-09-2020 16:31
Het Amsterdamsche Voetbal