Kumar duidelijk: “AMVJ-boot vertrekt zaterdag”

Tweedeklasser AMVJ is klaar om komend weekend het nieuwe competitieseizoen af te trappen. De Amstelveners nemen het in een thuisduel op tegen DVVA, een duel dat AMVJ afgelopen seizoen nog met 1-1 gelijkspeelde. Het nieuwe voetbaljaar brengt wat dat aangaat echter nieuwe ronde, nieuwe kansen.
De Amstelveense vereniging begint als een van de titelkandidaten aan de competitie. Met de prestaties van afgelopen seizoen, en de versterkingen die de club erbij heeft gekregen, lijkt AMVJ dit seizoen te strijden voor promotie naar de eerste klasse. “We hebben dit jaar echt een grote selectie, dus dat is voor mij als trainer hartstikke fijn”, stelt hoofdtrainer Ricky Kumar. “Daarom hebben we weinig excuses dit seizoen. Nu is het aan mij om de juiste balans te vinden en de juiste spelers op te stellen. Aan de ene kant is het fijn dat je uit veel spelers kunt kiezen, maar aan de andere kant is het zuur dat je keuzes moet maken.” Hoewel de competitie dus al voor de deur staat, heeft Kumar nog een aantal twijfels over zijn opstelling. “Eerlijk gezegd heb ik hier en daar in het elftal nog wel twijfelgevallen. Bovendien is het op sommige posities simpelweg om het even, waardoor het lastig kiezen is.”
Hoe je het wendt of keert, voetballers als Jonathan Robertson, Tyrell Perri en Randel Shakison tillen het niveau van het team dit seizoen aardig omhoog. In de bekerpoule zagen de toeschouwers al de kwaliteitsimpuls die AMVJ heeft doorgemaakt. Niet alleen werd het zaterdagteam van AFC met 1-2 verslagen, ook kreeg DWS met maar liefst 6-0 klop. Vandaag (dinsdag) staat nog een wedstrijd tegen SDZ op het programma, daarna moeten de spelers en technische staf klaar zijn voor het grote werk. “De wedstrijd tegen SDZ vind ik een belangrijke generale richting zaterdag. De AMVJ-boot vertrekt dan, waardoor de jongens moeten instappen. Iedereen die in dit proces afhaakt, moet gewoon achteraan in de rij staan. Alle spelers zijn gretig en willen graag, maar het is altijd afwachten hoe het in de praktijk werkt. Ik heb daarin echter alle vertrouwen.”
Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV
Het bericht Kumar duidelijk: “AMVJ-boot vertrekt zaterdag” verscheen eerst op Het Amsterdamsche Voetbal.

15-09-2020 10:23
Het Amsterdamsche Voetbal