Geen uitzondering meer op Schiphol: mondkapje moet óveral op

SCHIPHOL - Op Schiphol moet per direct op de hele luchthaven een mondkapje gedragen worden. Tot nu waren er nog gebieden op Schiphol waar een mondkapje niet op hoefde, zoals op Schiphol Plaza, maar de luchthaven maakt geen uitzonderingen meer.
Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet
Inmiddels is de hele luchthaven voorzien van maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Tussen medewerkers en reizigers hangen spatschermen, op alle vloeren zijn 1,5 meter-markeringen aangebracht en het omroepsysteem speelt met regelmaat een vooraf opgenomen mededeling af als extra geheugensteuntje.
Coronateststraat
Mondkapjes waren in het begin alleen verplicht bij de incheckbalies, de beveiliging, paspoortcontroliebalies en op de pieren bij de gates. Vorige week werd daar het aankomsthalgebied rondom de coronateststraat aan toegevoegd. Schiphol vraagt nu iedere reiziger, bezoeker en medewerker om vanaf het binnenlopen tot aan het vliegtuig een mondkapje te dragen. Luchtvaartmaatschappijen zijn zelf verantwoordelijk voor de regels aan boord, maar ook in vliegtuigen moet het mondkapje op blijven.
Kinderen tot 13 jaar hoeven geen mondkapje te dragen en ook het even afdoen om te eten of drinken blijft toegestaan. "Fijn als je ‘m daarna meteen weer opzet en natuurlijk overal 1,5 meter afstand houdt", is de boodschap van de luchthaven.

07-09-2020 17:00
NH Nieuws