Kopjes, maaltijdkarretjes en andere inboedel van failliete Indiase Boeing te koop

SCHIPHOL - Stewardessje spelen met een maaltijdkarretje of borrelen met champagneglazen uit de eerste klasse van een echte Boeing 777 op Schiphol. Wie genoeg biedt kan de gelukkige eigenaar worden van een deel van de inboedel van de Jet Airways-Boeing die al sinds april vorig jaar aan de ketting staat op Schiphol-Oost. Het passagierstoestel kan sindsdien geen kant op nadat schuldeisers beslag legde op de bezittingen van de failliete Indiase maatschappij.
Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet
De veiling werd opgemerkt door mediapartner Luchtvaartnieuws. Online bieden op de vliegtuigtrolleys, pyjama's, servies, bestek en zelfs waszakken kan op de site van het veilinghuis. Wie een proefritje wil maken met de talloze te koop aangeboden maaltijdkarretjes kan donderdag terecht in Amersfoort. Je aanwinst ophalen kan een week later.
Boeing 777-300ER
Wat het lot van de Boeing 777-300ER zelf wordt, is nog onbekend. Begin dit jaar nam KLM het toestel van het failliete Jet Airways over, maar had nog geen besluit genomen of het zou worden doorverkocht of worden overgespoten in de eigen kleuren. Beslissingen over deze Boeing zijn inmiddels vooruitgeschoven omdat KLM nu zelf het hoofd boven water moet houden vanwege de coronacrisis.
Hoe de Boeing 777 er in betere tijden uitzag, zie je in deze aflevering van NH Airtime:

25-08-2020 20:13
NH Nieuws