50 procent meer WW-uitkeringen in regio Amsterdam

De werkloosheid in de stad en de directe omgeving neemt in hoog tempo toe, blijkt uit nieuwe cijfers van het uitkeringsinstantie UWV. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in de regio Groot Amsterdam met 53 procent gestegen.
Voor de zevende maand op rij groeit het aantal WW-uitkeringen in de regio, waar naast Amsterdam ook de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmerliede, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Spaarnwoude, De Ronde Venen en Uithoorn toe behoren.
In totaal ontvangen nu 29.048 mensen een uitkering in Groot Amsterdam en dat zijn er 231 meer dan een maand geleden. De werkloosheid in de regio loopt harder op dan het landelijk gemiddelde. Dat komt omdat er in Groot Amsterdam relatief veel mensen werken in sectoren die zwaar getroffen worden door de coronacrisis, zoals de horeca en het toerisme.
Sinds deze week is er bij AT5 ieder dag een video te zien van een Amsterdammer die door de coronacrisis een carrièreswitch gemaakt heeft. De eerste afleveringen van de serie bekijk je hieronder.

20-08-2020 09:09
AT5