Handelaren in nep-merkkleding lopen voor tweede keer tegen de lamp

NOORD-HOLLAND - De FIOD (Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) heeft gister een grote partij nep-merkkleding in beslag genomen in Amsterdam, Purmerend en Zwanenburg. Het was niet de eerste keer dat de verdachten van 22 en 35 jaar oud de fout in gingen. Vorig jaar april zijn zij al eens aangehouden, ook voor de handel is valse merkkleding. 
Er zijn drie loodsen in Amsterdam, Purmerend en Zwanenburg doorzocht. De FIOD heeft 7500 items in beslag genomen, waaronder kleding schoenen en accessoires van de merken Versace, Dsquared, Stone Island, Moncler en Louis Vuitton. Deze items worden binnenkort vernietigd.
Niet de eerste keer 
De FIOD kreeg begin augustus een tip dat de handel, waarvoor de verdachten 24 april 2019 opgepakt waren, nog steeds in volle gang was. De verdachten zijn bij deze invallen niet aangehouden. 
Vorig jaar werden er opslagboxen vol kleding en schoenen aangetroffen, daarnaast werd er 32.000 euro cash geld gevonden tijdens de doorzoeking van woningen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. 
Het is verboden om merkkleding na te maken en te verkopen in Nederland. Op de kleding zitten intellectuele eigendomsrechten om het merk te beschermen. De handel is vervalste merkkleding is volgens de FIOD een fenomeen met internationale dimensies. 

14-08-2020 14:06
NH Nieuws