Vechtpartij aan boord van KLM-toestel om mondkapje: 'Kappen, er zijn kinderen hiero'

SCHIPHOL - Aan boord van een KLM-toestel is afgelopen week een grote vechtpartij uitgebroken. Een dronken passagier zou geweigerd hebben om een mondkapje te dragen, waarop een ruzie en vechtpartij volgden. Beelden van die vechtpartij zijn op Twitter gezet. 
Op de beelden is te zien dat er rake kloppen worden uitgedeeld in de cabine. Een passagier met een ontbloot bovenlijf lijkt de bron van alle ongeregeldheden te zijn. Hij draagt geen mondkapje, daar waar dat wel verplicht is aan boord van KLM-vluchten.
Overigens is hij niet de enige passagier die geen mondkapje draagt. Volgens de plaatser van de beelden zou de passagier dronken geweest zijn.
Op het moment van het ontstaan van de vechtpartij roept een andere passagier: "Kappen, er zijn kinderen hiero". Even later is te zien dat de passagier met het ontbloot bovenlijf door andere passagiers in het gangpad op de grond gedrukt wordt.
Tekst gaat verder onder bericht. 
Twee arrestaties
Een woordvoerder van KLM bevestigt vanochtend dat de vechtpartij heeft plaatsgevonden aan boord van een vliegtuig onderweg naar Ibiza. Bij aankomst op het eiland zijn twee passagiers gearresteerd. De woordvoerder wil benadrukken dat de veiligheid niet in gevaar is geweest.

02-08-2020 10:25
NH Nieuws