KLM start met lijnvluchten naar Saoedische hoofdstad Riyad

SCHIPHOL - KLM gaat vanaf eind september vluchten aanbieden naar de Saoedische hoofdstad Riyad. Het is volgens de maatschappij voor het eerst dat KLM naar de Arabische miljoenenstad gaat vliegen. Op de weg terug naar Amsterdam maakt de Airbus A330 een tussenstop in Dammam, een al bestaande KLM-bestemming in het oosten van het land.
Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet
KLM kiest voor Riyad omdat de stad "het netwerk in het Midden-Oosten zal versterken en helpen om het robuust te houden". Vanwege de coronacrisis werd door KLM nog nauwelijks gevlogen. Tijdens het dieptepunt stonden nagenoeg alle vliegtuigen stil op Schiphol. Slechts tien procent van de dienstregeling werd nog uitgevoerd. Met een aanpassing van de vluchten naar de Golfstaten en het toevoegen van Riyad hoopt KLM meer klanten te kunnen aantrekken.
Code oranje
Sinds enkele maanden vliegt de Saoedische maatschappij Saudia ook tussen Riyad en Schiphol. Saudia zou eigenlijk als nieuwkomer op Schiphol vluchten gaan aanbieden tussen Jeddah en Amsterdam, maar wijzigde die bestemming vanwege de coronacrisis naar Riyad. Saoedi-Arabië had haar ultraconservatieve beleid om niet-Islamitische bezoekers te weigeren versoepeld en het land geopend voor toerisme.
Vanuit Nederland is toerisme naar Saoedi-Arabië nog niet mogelijk vanwege het oranje reisadvies. Voor het grensgebied met Jemen geldt zelfs nog code rood vanwege een conflict tussen de twee landen.

21-07-2020 14:55
NH Nieuws