Wielrenner Rick van Breda gaat fietsend Noord-Holland rond

'T ZAND - 408 kilometer is Rick van Breda donderdag van plan te gaan fietsen. De wielrenner gaat samen met collega's Stijn Appel, Koos Jeroen Kers en Tibor Zwaan de uitdaging aan om heel Noord-Holland rond te fietsen.
"Het is bij mij altijd een beetje een bucketlist-dingetje geweest", zegt Van Breda tegen NH Sport. "Vorig jaar heb ik met Koos Jeroen Kers de kop van Noord-Holland gedaan.Toen zijn we boven het IJ gebleven. De volgende stap is dan om helemaal de provinciegrenzen te rijden."
Tussenstops in Amstelveen en Volendam
De vier wielrenners starten morgen om 5.30 uur. "Dan rijden we vanuit 't Zand langs de kuststrook. Na 130 kilometer komen we in Amstelveen uit. Daar stoppen we voor een bevoorrading. Daarna rijden we door om na 270 kilometer in Volendam uit te komen.Ook daar eten we wat. En dan blijft er nog 130 kilometer over voor het laatste deel."
De inwoner van 't Zand verwacht dat ze zo'n 32 km/h fietsen. "Dan ben je rond de 13 uur bezig. We gaan vroeg weg, want dan is de temperatuur ook meteen goed. Er staat morgen niet veel wind, volgens mij. Aan het eind van de dag draait 'ie zelfs naar het noordoosten, dus dan hebben we hopelijk wind mee het laatste stuk."
Eerste keer?
Nooit eerder reed Van Breda ruim 400 kiometer op één dag. Tot op heden kwam de renner van À BLOC CT niet verder dan 256 kilometer. Of deze route eerder verreden is, weet hij niet. "Ik kan mij haast niet voorstellen dat dit de eerste keer is dat dit gedaan wordt. Er zijn mensen die vele malen gekker zijn dan ik met dit soort rondjes. Maar ik heb het niet voorbij zien komen."

20-05-2020 18:50
NH Nieuws