Verguisde Amstelveense 'Drol' van Stadsplein naar Stadstuinen

De 'Drol' van Amstelveen van kunstenaar Armando verhuist van het Stadsplein naar de Stadstuinen. Een meerderheid van de inwoners vindt dat 'Der Bogen', zoals het kunstwerk officieel heet, beter daar kan staan.
Sinds 2015 staat het werk van Armando  op het Stadsplein en dat tot groot ongenoegen van menig inwoner. Veel Amstelveners vonden het lelijk en zagen het liefst dat dit kunstwerk zou verdwijnen uit het centrum. Het werk werd al eens uitgeroepen tot lelijkste kunstwerk van Nederland en de bijnaam 'De Drol' is er natuurlijk ook niet voor niets.
Wethouder Herbert Raat vond het kunstwerk zelf niet lelijk, zei hij eerder tegen AT5, maar dacht wel dat het werk op een andere plek beter tot zijn recht zou komen. 
Desgevraagd vroeg de gemeente aan de bewoners wat zij de beste lokatie voor het kunstwerk zouden vinden. Bijna 1700 inwoners hebben gestemd op hun favoriete locatie. Daar kwam uit dat zo'n 53 procent voor de nieuwe ingang van de Stadstuinen aan de kant van de Van Heuven Goedhartlaan had gestemd. 
Andere locaties waren de toekomstige overkapping van de A9 bij het Oude Dorp (23 procent van de stemmen) en een grasveldtrede in de Stadstuinen (13 procent van de stemmen). De laatste optie was om het kunstwerk te laten staan op het Stadsplein. Daarvoor was 11 procent van de stemmers.
Verplaatsen kunstwerk
De gemeente Amstelveen laat weten dat nog moet worden onderzocht hoe het kunstwerk het beste verplaatst kan worden. Dit gebeurt pas als de geplande renovatie van de Stadstuinen afgerond is. Het gemeentebestuur wil dit nog voor de zomer doen.

14-01-2020 11:34
AT5