KLM schrapt vluchten tussen Taiwan en Filipijnen om uitgebarsten vulkaan

SCHIPHOL - De KLM heeft alle vluchten tussen Taipei op Taiwan en de Filipijnse hoofdstad Manilla geschrapt wegens de uitgebarsten vulkaan Mount Taal, meldt de vliegmaatschappij. Het internationale vliegveld van Manilla sloot zondag toen de activiteit van de vulkaan op het Filipijnse eiland Luzon toenam, zodat er geen vliegverkeer mogelijk is.
KLM vliegt niet rechtstreeks op Manilla, maar via de Taiwanese hoofdstad Taipei. In verband met de onrustige vulkaan heeft de KLM alle vluchten van Taipei naar Manilla en omgekeerd geannuleerd.
Passagiers in Taiwanese hotels
Passagiers die zondag van Manilla naar Taipei wilden vliegen, zijn 'tot nader order' ondergebracht in hotels, zei een woordvoerster. Het is nog niet duidelijk hoe lang ze daar moeten blijven. KLM blijft wel op Taipei vliegen.
Duizenden Filipino's zijn zondag geƫvacueerd vanwege de actieve vulkaan. Vannacht (Nederlandse tijd) is de vulkaan tot uitbarsting gekomen en zijn er nog meer mensen in veiligheid gebracht.
De vulkaan, die in 1977 voor het laatst uitbarstte, heeft de wijde omgeving met een laag as bedekt. Ook hangt een kilometers lange rookwolk in de lucht.

13-01-2020 07:16
NH Nieuws