Amstelveen neemt afscheid van talentcoach Agnes Brunninkhuis

Dinsdag 8 oktober werd er in de Emergohal onder grote belangstelling afscheid genomen van oud volleybal international en talentcoach van AmstelveenSport, Agnes Brunninkhuis.
Agnes Brunninkhuis stond aan de wieg van de topsport talentbegeleiding in Amstelveen. Met een eigen idee over hoe topsporttalenten in het begin van hun carrière begeleid zouden moeten worden, startte zij met vier talenten de talentbegeleiding bij het toenmalige Sportbedrijf Amstelveen. Zij heeft vervolgens in de loop der jaren en in samenwerking met de middelbare scholen en de afdeling leerplicht Amstelveen ervoor gezorgd dat alle middelbare scholen in Amstelveen topsportvriendelijk zijn. Daarmee is Amstelveen de eerste gemeente waar een topsporttalent naar een “gewone” middelbare school kan én zijn of haar talent volop kan ontwikkelen. Door haar geweldige inzet worden nu meer dan 160 talenten begeleid door AmstelveenSport. Dit zijn het niet alleen talenten uit Amstelveen, maar ook uit Aalsmeer en Uithoorn. Daarnaast zijn het niet alleen topsporttalenten meer, maar ook modellen, muzikanten en musicaltalenten.
Tijdens de afscheidsborrel waren (oud) talenten, vertegenwoordigers van middelbare scholen, de gemeente Amstelveen, sportcoryfeeën, persvertegenwoordigers, (oud) collega’s en familie aanwezig. In haar speech bedankte ze iedereen waarmee ze de afgelopen jaren gewerkt heeft. Ze gaf aan de sport in Amstelveen nog niet helemaal los te kunnen laten, dus de Amstelveense sportwereld zal haar gelukkig niet helemaal hoeven missen.
Joris van Soerland (manager sportstimulering): “We nemen hiermee afscheid van een geliefd collega en een geweldige drijvende kracht voor de organisatie“.

09-10-2019 12:59
AmstelveenSport