Amstelveen Heemraad blijft winnen

Amstelveen Heemraad is de competitie begonnen met een overwinning in Rijsenhout. De plaatselijke SCW werd met 1-2 verslagen. Gemakkelijk ging het niet voor de Amstelveners, want de 1-2 viel ver in blessuretijd uit een strafschop. Zakaria Madrane werd de matchwinnaar.
SCW, de oude club van de naar Amstelveen gekomen Edwin van Maas, was er alles aan gelegen de punten in Rijsenhout te houden. Veel spelers bij Amstelveen hebben een SCW verleden en met Edwin van Maas op de bank bij Amstelveen was de drive nog groter. SCW begon ook sterk aan de wedstrijd en was fysiek te sterkere. Amstelveen was technisch beter, maar was slordig in de passing. Het was dan ook SCW die gevaarlijker werd en Senn Castricum was dichtbij en goal, maar zijn bal ging net naast. Vijf minuten later was het wel raak, toen Mike Lesmeister de bal niet weg kreeg en Thim van Luling simpel kon binnentikken. Kort daarop was het weer gelijk. Giorgio Sanches ging op zijn brommer langs iedereen van SCW en schoof knap binnen. Kort daarop was het Patrick de Lange die binnenschoot voor SCW, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd van de rust kon Amstelvene zelf op voorsprong komen, maar de vrije trap van Maxim Perels ging via de lat over.

Na rust was Amstelveen gewoon beter.  Na een uur voetballen was het Robert Lesmeister die de voorsprong binnen dacht te schieten, maar zijn inzet ging net over. Met de komst van Reshad Haidari werd het spel beter. De verdedigers van SCW hadden hun handen vol  aan hem. Uit een afgeslagen aanval kwam SCW er snel uit en in de 16 had Patrick de Lange de 2-1 op zijn schoen, maar in drie instanties kreeg hij de bal er niet in. Kort voor tijd kreeg Yann Heurtin zijn 2e gele kaart. Heurtin stond toen pas 10 minuten in het veld. De met geel strooiende scheids kreeg er niet genoeg van. Ver in blessuretijd was het Reshad Haidari die met een actie zich vrij voor de keeper wilde spelen, maar hij ging over de knie en de scheids legde de bal op de stip. Zakaria Madrane wist dit buitenkansje wel te verzilveren en kort daarop floot de scheidsrechter voor het laatst en kon Amstelveen zeer tevreden zijn met de drie punten. 
Volgende week treft Amstelveen Heemraad ZCFC, die vandaag met 2-2 gelijkspeelde tegen de Meer. SCW is volgende week vrij, want zij vieren dan hun jubileum.
Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek
 
Het bericht Amstelveen Heemraad blijft winnen verscheen eerst op Het Amsterdamsche Voetbal.

21-09-2019 20:24
Het Amsterdamsche Voetbal